naturlige kilder til vitamin D3

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-12-10
Vitamin D har dukket som en viktig forebyggende faktor i generelle helse. . Kroppen trenger ca 400 IE vitamin D per dag, som angitt av US Food and Drug Administration. Den kommer i to former: vitamin D2 og D3. Vitamin D2 er vitenskapelig kjent som ergocalciferol og kommer hovedsakelig fra planter. Den brukes til å befeste mat og fant også i kosttilskudd. Vitamin D3, eller cholecalciferol, er mer dynamiske og foretrukne formen for vitamin D. Ifølge professor Anthony Norman ved University of California, spiller vitamin D3 en viktig rolle i kalsium metabolisme og tillater kalsium til å bli absorbert inn i knoklene. Uten riktig dosering av D3, kan bein bli misdannet, sprø og tynne. Vitamin D3 spiller mange roller i kroppsfunksjoner og finnes naturlig i matvarer og andre uvanlige kilder.

Ultraviolet Light

soling er den vanligste og mest effektive naturlige kilde til vitamin D3, ofte referert til som "Sunshine Vitamin. Konkret kolesterol finnes i huden reagerer på ultrafiolett B stråler og konverterer til cholecalciferol. Ifølge Linus Pauling Institute of Oregon State University, være ute i fem eller ti minutter uten en sterk solkrem tre ganger i uken gir vanligvis kroppen med dens riktig dosering av D3. Dagens samfunn sterkt fraråder eksponering for solen, men den menneskelige kroppen trives med en liten mengde sollys hver dag. `

egg

Når soling er begrenset, er det viktig å få vitamin D3 i en godt balansert kosthold eller kosttilskudd. Det vitamin er ikke naturlig finnes i mange matvarer. Eggeplommer er en kilde til vitamin D3. En hel eggeplomme inneholder 20 IE, ifølge US Food and Drug Administration, som er 6 prosent av anbefalt daglig inntak.

Fisk

Fet fisk er en av de beste kildene til vitamin D3. Tunfisk, sardiner, steinbit, rosa laks, ål, torsk og makrell er alle gode eksempler. Laks viser seg å levere de mest vitamin D3, som tre kokt gram inneholder nesten 200 prosent av anbefalt daglig inntak. Fisk tran, som tran, gir en rikelig mengde D3. Tar bare en spiseskje med ren tran daglig leverer over 300 prosent av det anbefalte daglige inntaket.

Cheese

En liten mengde vitamin D3 også finnes naturlig i ost. Den kan forsyne kroppen med 2 prosent av anbefalt daglig inntak per unse. Sveitserost gir den mest D3 blant oster.

Lever

Beef lever også gir en svært liten mengde vitamin D3. Tre og en halv gram kokt biff lever inneholde om lag 4 prosent av det anbefalte daglige inntaket av vitamin D3.


Previous:Listen over næringsstoffer mangler mat Next:spesielle dietter for barn

Relaterte artikler


 • stabile isotop kosthold
 • hva slags mat kan du spise på Ornish kosthold?
 • gode tips om hvordan å gå ned i vekt på en måned
 • mat som smelte bort magen fett
 • mindre enn 400-calorie måltid ideer
 • hvordan å beregne og tolke et ubw
 • den beste felles kosttilskudd
 • naturlige dietter for ADHD og legge ungene
 • alkoholens effekter på B12 absorpsjon
 • liste over noen typer karbohydrater
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com