mat som lavere cholestorol

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-04
Kolesterol har et dårlig rykte, men i virkeligheten, er det gode kolesterolet (HDL) og dårlige kolesterolet (LDL). For mye dårlige kolesterolet kan bygge opp i arteriene og øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Ifølge WebMD, 50 prosent av amerikanere har usunne kolesterolet. Et sunt kosthold er en av de sterkeste våpen i kampen mot dårlige kolesterolet.

Havre

Når det gjelder å senke kolesterolet, er havregryn mesteren. Havregryn er høy i løselig fiber, en nødvendighet for sunn kolesterol nivåer. Ifølge WebMD, blir fiber klissete når det er fordøyd og at klebrig stoff klynger seg til kolesterol, og hindrer den fra å bli absorbert.The Mayo Clinic rapporterer at folk kan redusere sine LDL nivået ved å spise fem til ti flere gram løselig fiber hver dag. En bolle med havregryn har alene tre gram, så se etter andre måter å legge havregryn eller havrekli hele dagen.

Fisk

Fish er et annet hjerte sunn mat som senker kolesterolet samt blodtrykk. Fisk inneholder omega-3 fettsyrer som senker en bestemt type fett i blodet og redusere oppbygging av plakk i arteriene. Makrell, sjø ørret og laks er noen gode spill, men det er viktigere å fokusere på hvordan fisken er tilberedt snarere enn hvilken type du spiser. Unngå stekt fisk og gå med baking, grilling eller broiling å få full helseeffekter.

Nuts

Når konsumert i moderate mengder, nøtter som valnøtter og mandler er en utmerket kilde til sunt fett som bidrar til å holde blodårene sunne. En studie utført ved Loma Linda University, og publisert i 2010 fant at folk kunne redusere det totale kolesterolnivået med 11 poeng og deres LDL-kolesterolet med 10 poeng bare ved å spise 2,4 gram nøtter per dag.

Beans

Beans er en annen kilde til fiber for å hjelpe lavere kolesterol. En 2008 studie utført av Agricultural Research Service i Nord-Dakota avslørte at det å spise en halv kopp kokte bønner om dagen senket total kolesterol i studien deltakere. Prøv å legge nyre bønner, pinto bønner, svarte bønner eller kikerter til salater som en enkel måte å øke fiber inntaket.

Olive Oil

Olivenolje, spesielt ekstra virgin olivenolje, inneholder sunt fett og antioksidanter som bidrar til å senke LDL-kolesterolet. For å få mest mulig ut av olje, bruk det i stedet for usunt fett, ikke i tillegg til dem. Substitute olivenolje for smør når du lager mat og i stedet for høy-kalori, høy-fett salatdressinger.


Previous:hva slags mat bør tenåringer spise for å få vekt Next:bearbeidet mat høy i jerninnhold

Relaterte artikler


 • de helsemessige fordelene ved muscadine vin
 • matvarer for å unngå med en gjær intoleranse
 • Listen over low-carb grønnsaker
 • liste av essensielle fettsyrer
 • den beste måten å miste lår fett fort
 • hva kan jeg spise for å heve min B12?
 • negative effekter av goji juice
 • effektene av fysisk inaktivitet
 • risiko for brus
 • metoder for bestemmelse av tungmetaller i kakao
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com