hvordan å øke gode kolesterolet og redusere dårlig kolesterol

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-12-31
Kolesterol er et fettstoff laget av leveren og fraktet rundt i blodet ditt. Det er to typer kolesterol: en god, en dårlig. Gode kolesterolet kalles high-density lipoprotein (HDL), som bærer kolesterolet tilbake til leveren slik at den kan brytes ned og skilles ut. Dårlige kolesterolet kalles low-density lipoprotein (LDL), som fører kolesterol til å bygge opp på veggene i blodårene dine. Dette begrenser blodstrømmen, og kan føre til hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertesykdom. Du kan redusere dine dårlige kolesterolet og øke gode kolesterolnivået ved å gjøre noen endringer i livsstilen din.
en.
Få en blodprøve på legekontoret for å sjekke kolesterolnivået. På denne måten kan du se hvor alvorlig problemet er. Hvis du har høye nivåer av LDLs, så du må gjøre noen store forandringer i livet for å redusere antallet til et trygt nivå. Legen din kan gi deg tips om hva du skal gjøre, og du kan også følge de neste trinnene.
To.
Endre din diett. Kolesterol er laget av fet mat du spiser, så endrer det du ingest kan hjelpe dårlige kolesterolet. High-fiber matvarer som svisker og havregryn redusere absorpsjonen av kolesterol i blodet. Fiskeolje og omega-3 fatty acid senke blodtrykket og forhindre blodet klumper. Usaltet nøtter kan også bidra til å redusere dårlig kolesterol nivåer. Mål å ha en håndfull Brasil nøtter, mandler eller valnøtter minst en gang om dagen. Olivenolje reduserer det dårlige kolesterolet uten at det påvirker dine gode kolesterolet. Og en samlet sunnere kosthold --- en der du spiser færre fet mat --- vil hjelpe dine nivåer bli mer sunn.
tre.
Start en regelmessig mosjon regime. Kardiovaskulær trening som øker pulsen er bevist å øke nivået av det gunstige kolesterolet i blodet. Mål å bryte en svette i 30 minutter minst fem ganger i uken. Prøv svømming, jogging, rask gange eller hoppe.
Fire.
Slutte å røyke. Etter å ha høyt kolesterol er allerede setter deg i fare for hjertesykdom, og røyking løfter nivået av dårlig kolesterol. Hvis du har høyt kolesterol, og er du også en storrøyker, er du setter deg selv på en enda større risiko for hjertesykdom. Spør legen din til å hjelpe deg sparke vane.


Previous:kinesiske urter for kvinners helse Next:Slik detox fra sukker

Relaterte artikler


 • mat kilder til linolensyre
 • svakhetene ved en lav-fett kosthold
 • Hvorfor er vitaminer nødvendig?
 • no carb mat å spise
 • Hvordan kan jeg øke min stoffskifte og forbrenne mer fett?
 • kosttilskudd for kvinner å få vekt
 • hva er den anbefalte dosen av vitaminer?
 • hvordan du beregner BMR rente
 • hvordan å behandle ADHD med kosttilskudd
 • hvordan å holde seg i form til å være en modell
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com