hva slags mat inneholder de samme fett som fiskeolje?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-12-25
Fiskeolje inneholder omega-3 fettsyrer, som er essensielle fettsyrer som forbedrer og beskytter kardiovaskulær helse og reduserer risikoen for mange sykdommer og tilstander. The National Institute of Health anbefaler at folk bruker minst 2% av deres daglige kalorier som disse hjerte-sunne omega-3 fettsyrer. Fet fisk, flaxseeds og valnøtter er noen av de matvarer som er rike på omega-3 fettsyrer.

Coldwater Fisk

Coldwater fet fisk som laks, makrell, sardiner, ørret og tunfisk Albacore er en populær kilde til omega-3 fettsyrer. Den typen omega-3 fettsyrer som finnes i fisk kalles eikosapentaensyre, EPA eller for korte. Du kan forvente å få 0,5 til 2 gram omega-3-ere for hver 4 gram av fisk konsumert. The American Heart Association anbefaler å spise fisk minst to ganger i uken.

Beans

Beans er en flott måte å få omega-3 fettsyrer. En kopp marinen bønner, nyre bønner eller soyabønner gir alt 0,2 til 1,0 gram, som er 10 til 50% av National Institute of Health's anbefaling for daglig inntak voksen.

flaxseeds

flaxseeds og linfrø olje er rik på alfa linolensyre, eller ALA. Kroppen kan konvertere ALA til EPA, typen omega-3 fettsyrer finnes i fisk, derfor gjør flaxseeds en levedyktig ikke-animalsk kilde til omega-3 fettsyrer for de som ikke spiser fisk. En studie publisert i Journal of Nutrition studert effektene av å konsumere 3 gram ALA i form av linfrø olje kapsler. Etter 12 uker med daglig forbruk, hadde deltakernes blod nivåer av EPA økte med 60%.

gresskarkjerner

Gresskarfrø og gresskar frø olje er en annen kilde til omega-3 fettsyrer. De fleste høyere kvalitet gresskar frø oljer inneholder 90% umettet, hjerte-sunt fett og har også en 3-til-en forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer. Flertallet av omega-3 fettsyrer i gresskar frø olje er linolsyre.

Valnøtter

En kvart kopp valnøtter inneholder ca 90% av den daglige verdi for omega-3 fettsyrer. Valnøtter inneholder også hjerte-sunt enumettet fett, som har vist seg å senke kolesterol, lavere risiko for hjertesykdom og forbedre kognitiv funksjon. Det amerikanske Food and Drug Administration har nylig gitt ut en helse-krav som spiser 1,5 gram per dag av valnøtter som del av en diett lav på mettet fett og kolesterol kan redusere risikoen for hjertesykdom. I tillegg, valnøttolje også inneholder høye konsentrasjoner av umettet fett og omega-6 og omega-3 fettsyrer.

Rapsolje

Rapsolje, som lin og valnøttolje, inneholder både omega-3 og omega-6 fettsyrer syrer, både gunstig for hjerte helse. Den har en høy andel av umettede til mettet fett, noe som gjør det til en hjerte-sunn olje, det har vist seg å redusere kolesterolet og holde blodplater kleber seg sammen, noe som åpner for bedre blodstrøm.


Previous:Atkins lav carb snacks ideer Next:dietter for personer på et svært stramt budsjett

Relaterte artikler


 • hvordan du beregner vektøkning
 • den beste protein pulver merkevarer
 • hvordan å miste inches av din midjen raskt
 • matvarer med mye østrogen
 • FDA og daglig protein
 • mat kilder til theanine
 • hvordan du beregner kalsiuminntak
 • forsvarlig oppbevaring av mat prosedyrer
 • vitaminer for en bedre hukommelse
 • do druer forårsaker oppblåsthet?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com