hva slags mat bør tenåringer spise for å få vekt

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-12-04
Mange tenåringer sliter med å legge på seg på grunn av deres høyere metabolisme. Den beste måten å få vekten er ved å spise riktig mat og trene regelmessig. Det finnes mange typer matvarer tenåringer kan spise for å få vekt, men det underliggende prinsippet er svært enkelt: Du må ta inn flere kalorier enn du forbrenner. Dette betyr at du bør starte med å upping ditt daglige kaloriinntak med 500, og se hvordan det påvirker din vektøkning. Spor daglige kalorier og trening i en dagbok.

Protein

Protein gir "byggesteinene" av muskel og er uten tvil den viktigste macronutrient å spise når du prøver å få vekt. Prøv å spise rundt 1 gram protein per kilo kroppsvekt hver eneste dag. Velg magre proteinkilder som kylling, kalkun, biff, fisk og skummet melk. Cook fire til fem kyllingbryst av gangen, så du har dem på hånden og klar til å spise, og kjøper massevis av bokser med tunfisk hver gang du går innkjøp av mat. Dette vil hjelpe deg å oppfylle dine daglige protein behov. Drikk ett eller to protein shakes hver dag, også.

Karbohydrater

Karbohydrater er også svært viktig for tenåringer som ønsker å få vekt. Du må velge riktig type karbohydrater, skjønt. Stuffing ansiktet med hvitt brød, pasta og sukkerholdig brus og desserter vil føre til vektøkning i form av fett. Hvis du ønsker å få muskelmasse, hold deg til sunne, fullkorn kilder til karbohydrater som grovbrød, bagels og muffins, brun ris, hele hvete pasta, quinoa og havregryn. Disse helkornprodukter er høy i fiber, som bidrar til å holde fordøyelsessystemet normalt og gir du kroppen din en jevn strøm av næringsstoffer. Også spise rikelig med frukt og grønnsaker --- mål i fem til ni serveringer hver dag med frukt og grønnsaker som avokadoer, søte poteter, salat, tomater, epler, bær og vannmelon.

Fett

Ligner på protein og karbohydrater, tenåringer som ønsker å få i vekt må du velge riktig type fett, fordi mat høy i mettet og trans fett er usunt og kan føre til en rekke helseproblemer. Velg mat som er høy i hjerte-sunt flerumettet og enumettet fett, som fisk, olivenolje og nøtter.

Drikke

De fleste drikker inneholder "tomme" kalorier, noe som betyr at de er blottet for noen ernæringsmessige fordeler. Begrens drikke forbruk til vann, melk og protein shakes hvis du prøver å få vekt.


Previous:mat som inneholder testosteron Next:mat som lavere cholestorol

Relaterte artikler


 • egenskaper sesamfrø
 • hva er betydningen av de 3 grunnleggende mat grupper?
 • hva slags mat er dårlig for høyt blodsukker?
 • Listen over søte kinesiske urter
 • hvordan å oppløse resveratrol pulver
 • hvorfor drikke vann når du er på en diett?
 • hva er spirulina
 • daglige kosthold mat
 • hvor å restarte USANA
 • Slik finner kroppen-fett prosentpoeng
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com