godt humør kosthold mat

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-12-19

Du trenger:
skrutrekker

De fleste vil bli overrasket over å vite akkurat hvor mye den maten de spiser påvirker humøret og generell holdning. . Spise et sunt kosthold vil ikke bare hjelpe deg å miste vekt, men kan øke energinivået, forbedre produktiviteten og bekjempe depresjon. Du vil bli overrasket over hvor mange endringer du vil se når du tar det første steget til en sunnere livsstil.

Karbohydrater

Komplekse karbohydrater bidra til å opprettholde et normalt sukkernivå i kroppen din. Spise en balansert diett med hele korn og andre uraffinert kilder til karbohydrater vil hjelpe deg å opprettholde energi hele dagen lang. Dette kan påvirke det samlede humøret og gjør deg mer energisk, lykkeligere person. Brun ris, hel hvete pasta og brød, og poteter er gode eksempler på karbohydrat kilder.High-sukker junk food er ikke et tilstrekkelig kilde til karbohydrater. Sukker absorberes for raskt, vil ikke bo i ditt system for lange, og vil i stedet føre til krasj i energi, noe som vil resultere i tretthet og utmattelse.

Grønne grønnsaker

Green grønnsaker er hva noen vil kalle et mirakel mat. De inneholder tonnevis av B-vitaminer, som øker celle metabolismen. Mange grønnsaker inneholder mye fiber, men få kalorier, noe som betyr at de ikke bare fart gjennom fordøyelsessystemet, men også tar ut alt i deres vei. Det er grunnen til grønnsakene er ansett som en stor mat hvis du er på diett. B-vitaminer støtte også minnefunksjon, kan bidra til migrene og føre til et generelt bedre humør.

Kjøtt og Protein

Hvitt kjøtt har et par mindre kalorier enn mørkt kjøtt, men inneholder færre essensielle næringsstoffer. Rødt kjøtt spiller en viktig rolle i å bygge muskler, noe som gjør det til et ideelt valg hvis du er utvinne fra noen form for skade eller ulykke.Ved å spise rødt kjøtt, er det viktig å velge kjøtt merket som "lean. " Mange kutt av rødt kjøtt inneholder mye fett og kan gi døsighet og helseproblemer, inkludert høyt kolesterol.Hvis du ikke kan eller ikke vil spise rødt kjøtt, finnes det andre alternativer, for eksempel soya (soya eller varianter av soya, inkludert tofu og tempeh), som er protein-rike. Nøtter, særlig mandler, inneholder et høyt nivå av protein også.


Previous:hva maten kan bli inkludert på en klar væske-kosthold? Next:diett tips for å miste fett

Relaterte artikler


 • kosthold og dets effekt på humøret
 • måltid plan for vektøkning
 • Listen over lav og høy carb matvarer
 • negative virkninger av langvarig bruk av protein vibrering
 • bekymringer om flaskevann
 • en liste over matvarer som inneholder sukker
 • mat for induksjon kosthold
 • kilder til kalsium for barn
 • effektene av fysisk inaktivitet
 • typer vekt skalaer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com