fullstendig liste over lav GI matvarer

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-14
The glykemisk indeks (GI) er et numerisk system utviklet for å måle hvor fort et karbohydrat utløser en økning i blodsukkeret. En høy-GI mat vil utløse en stor økning i sukker, mens en lav-GI mat vil føre til en liten økning. Jo lavere glykemisk indeks av mat, det sunnere karbohydrater. En rekke matvarer faller under en lav glykemisk alternativ for de som ønsker å innpode lav GI matvarer i kostholdet sitt.

Frukt

Et mat vurderes som lav GI når det glykemisk indeks er under 55 på den numeriske systemet. Det er mange frukter som er lav GI, samt frukt som spenner høyt på den numeriske indeksen, som vannmelon (72). Moreller (22), plommer (24), grapefrukt (25), aprikos (31), epler (38), pærer (38), fersken (42), appelsiner (44) og druer (46) er ideelle frukter å inkludere i en lav GI diett.

Grønnsaker

Grønnsaker tendens til å være stort sett lav GI matvarer. Artisjokker, asparges, brokkoli, blomkål, selleri, agurk, aubergine, grønne bønner, salat, paprika, sukkererter, spinat, squash, tomater og squash er alle vurdert 15 og under på GI-indeksen. Deretter grønnsakene begynner å stige, som linser (29), kikerter (33), bakte bønner (48) og hermetiske kidneybønner (52).

Korn

Brød og korn kan være lav glykemisk også. Rå havrekli for korn er 50 på GI indeksen mens brød som soya og linfrø er på 36. Heavy blandet korn (46), fullkorn Pumpernickel (46), surdeig rug (48), hel hvete (49), og surdeig hvete (54) er alle brød som er ansett som lav GI. Hvitt brød (71) er høy i GI indeksen. Rices er også tilgjengelig som langkornet og parboiled ris (47), basmatiris (50), og brun ris (50). Langkornet hvit ris og korte-korn hvit ris er høyt på GI indeksen forholdsvis (langkornet er 56, er kortfibret 72).

Drikkevarer

Få drikkevarer anses lav GI. Helmelk (31), skummet melk (32) og soyamelk (44) er lave for drikkevarer. Naturlig fruktjuice er noe høyere på den lave GI indeksen side med eple juice (41), ananas juice (46), grapefrukt juice (48), og appelsin juice (52) så godt juice å legge til en lav GI diett.


Previous:hvilke matvarer produserer syre? Next:spise tips for å få lean

Relaterte artikler


 • Slik taper jeg gjøre midriff vekt?
 • naturlig fett gratis mat
 • vitaminer er nødvendig for vegetarianere
 • no-carb matvarer listen
 • fitness klubber i DeKalb, Illinois
 • idealvekt og bmi
 • kosthold for personer med høy urinsyre
 • hvordan å få muskler og størrelse
 • sukker buster kosthold mat
 • mat som fremmer østrogenproduksjonen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com