årsaker til forhøyede nivåer B12

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-20
Forhøyede nivåer av B12 er sjeldne og ofte forårsaket av sykdom, oftest nedsatt leverfunksjon eller sykdommer i blodet. Ifølge Mayo Clinic, "Vitamin B12, eller kobalamin, hjelper nerveceller, røde blodceller og brukes i etableringen av DNA. " Over-produksjon av Vitamin B12 kan være forårsaket av skrumplever, hepatitt, polycytemi vera eller myelocytic leukemi. Vitamin B12 tilskudd vil ikke føre til forhøyet B12 i blodet.

skrumplever

Forhøyede nivåer av B12 kan være forårsaket av skrumplever, arrdannelse i leveren. Redusert leverfunksjon tilsvarer forhøyede B12 nivåer fordi leveren ikke kan opprettholde B12 riktig og resten er spredt over hele kroppen. En studie fra 2003 publisert i "Klinisk biokjemi" av Amphia Hospital i Lokatie Langendijk, Breda, Nederland, fant sammenheng mellom høye B12 nivåer og personer med cirrhose. Ifølge Amphia Hospital studien, "forhøyede verdier er forårsaket av kobalamin utgivelse under nedsatt cytolysis og /eller redusert kobalamin klareres med de berørte leveren. "

Hepatitt

Hepatitt, en sykdom som skader leveren, kan føre til en økning i kobalamin, som, ifølge National Institutes of Health, er vanligvis lagret i leveren i årevis. Ubehandlet, har hepatitt potensial til å gå bort, eller det kan føre til leversvikt eller kreft. Den har også potensial til å bli til cirrhose.

Kronisk Myelocytic leukemi

Kronisk myelocytic leukemi eller KML er kreft i benmargen som har vært assosiert med forhøyet B12 nivåer. Ifølge «American Journal of Clinical Nutrition," det overskytende av B12 i dem med KML kan være forårsaket av "serumproteiner bindende B12 mer enn leveren proteiner, eller mangel på B12 transferase samt økt binding av serum proteiner. "Dette kan være årsaken til B12 å være feil absorberes i kroppen.

Polycytemi vera

polycytemi vera er en sykdom preget av overproduksjon av røde blod celler. Studie fra 2003 publisert i" Klinisk biokjemi "av Amphia Hospital i Lokatie Langendijk, Breda, Nederland, fant forhøyede B12 nivåer i polycytemi vera pasienter. De med polycytemi vera kan ikke binde vitamin B12 riktig, forårsaker en overmetning av kobalamin. A B12 blodprøve for å finne forhøyede B12 nivåer kan fortelle om noen har polycytemi vera. Polycthemia vera kan resultere i myelofibrose, en sykdom som er preget av en nedgang i hvite blodceller, røde blodceller og blodplater. Testing for forhøyede B12 nivåer i de med myelofibrose vil også avkastningen positiv.


Previous:kostanbefalinger for frukt og grønnsaker Next:hvordan å reparere et liv fitness elliptisk

Relaterte artikler


 • hvordan detox i 24 timer
 • diett tips for vinteren
 • hva er benefiber brukes til?
 • risiko for brus
 • hvordan å starte en flytende diett
 • liste over matvarer og grønnsaker som inneholder jern
 • hva er farene av palmeolje i mat?
 • kroppen bygningen kosthold forslag
 • hvordan bryte jeg gjøre fri fra trøstespising?
 • Hva er fordelene med acai bær ekstrakt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com