Listen over sakte digestable karbohydrater

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-12-25
I de senere årene, har karbohydrater blitt kastet som fienden i kampen for å opprettholde en sunn vekt, med en overflod av mat selskaper proklamerte sine produkter "low-carb" eller "carb-free. " Men karbohydrater er en viktig del av en sunn diett, og gir kroppen med den energien den trenger for å fungere skikkelig. Nøkkelen er å velge langsomt fordøyelig karbohydrater som holder deg følelsen satiated, snarere enn å nå for raffinerte eller sukkerholdige karbohydrater som utløser appetitten.

Frukt og grønnsaker

De fleste av karbohydrater finnes i plantebasert mat, og frukt og grønnsaker er blant de friskeste slow-fordøye variasjon. Noen frukter som tar lang tid å fordøye, mens med sine mange vitaminer og mineraler er epler, mango, bananer, jordbær og kirsebær. (Du kan høste lignende fordeler ved å drikke sukker-fri, all-naturlige frukt drikkevarer. ) Mange frukter inneholder syre samt fiber, som sammen danner en ideell kombinasjon ernæringsmessige til treg fordøyelse. I mellomtiden, langsomt fordøyelige grønnsaker inkluderer artisjokker, asparges og selleri, pluss rå gulrøtter og brokkoli. For de som foretrekker kokt i stedet for rå grønnsaker, prøve å forberede dem ved hjelp av hjerte-sunn olivenolje eller rapsolje for økt helsegevinst.

Helkorn

Hele korn er stappfulle av fiber og vitaminer som vil la deg følelsen satiated lenger enn raffinert korn. Hele korn har en tøff ytre lag som er vanskeligere å bryte ned til å fordøye stivelse interiøret. Dette fibrøs billettpris ikke holder bare deg mett, men også bidrar til å senke kolesterolet og holder fordøyelsessystemet fungerer regelmessig. Utmerket fullkorn plukker inkluderer brun ris, sju-korn brød, helkorn pasta og gammeldags havregryn, samt økende grad markedsført korn som quinoa og bulgur.

Belgfrukter

belgfrukter som bønner og linser er ideelle typer sakte karbohydrater, som de også gir sunne proteinkilder. Som andre sakte fordøyd karbohydrater, belgfrukter er høy i fiber, holde deg full lenger, og kan bidra til å redusere kolesterol og blodtrykk nivåer. Opt for fiberrikt belgfrukter som black-eyed peas, svarte bønner, kikerter og cannelloni bønner i stedet for stivelse sider som poteter å bremse fordøyelsen og holde blodsukkeret stabilt. Noen undersøkelser indikerer at en fiber-rik diett som inneholder bønner kan enda lavere risiko for diabetes, hjertesykdommer og visse kreftformer.


Previous:dietter for personer på et svært stramt budsjett Next:Listen over mat du bør unngå med høy cholestreol

Relaterte artikler


 • Listen over søte kinesiske urter
 • xantin i kosten
 • hvordan du beregner servering størrelse
 • hva slags mat kan du spise på den ungen kosthold?
 • kan en food slå håret grønt?
 • fett leirene i Philadelphia
 • de beste digitale mat skalaer
 • mat som øker stoffskiftet etter 40
 • safe ibs mat
 • hvordan å forklare næringspyramiden
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com