10 topp mat du bør spise hver dag

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-31
Med så mange gode matvarer å velge mellom, det er vanskelig for den gjennomsnittlige shopper å vite hvilken pakke den største ernæringsmessige punch. Det er kanskje ingen overraskelse at mange ulike frukter og grønnsaker som oftest gjør de 10 super-mat listen, uavhengig av hvem som har utarbeidet det. Yoghurt og laks også ofte gjøre kutt. Det er viktig å spise et bredt utvalg av gunstige matvarer som de alle har noe annet å tilby.

Frukt

Frukt som bør spises ofte med vannmeloner, tomater, bær og mango. Mango og vannmelon er begge svært høy i vitamin C og A. Disse fruktene inneholder også kalium, noe som bidrar til lavere blodtrykk. En servering av vannmelon inneholder alle disse nyttige næringsstoffer i bare 85 kalorier, ifølge Center for Science i Public Interest.bær er også høy i vitamin C og A, men er også spekket med antioksidanter, vann og fiber. Blåbær spesielt har vist seg å hjelpe kontrollere blodsukkeret og forebygge kreft. Tomater er også en kreft fighter. Den lykopen i tomater en bidra til å redusere risikoen for prostata, hud lunge, blære og mage kreft, samt koronarsykdom.

Grønnsaker

Både grønne og oransje grønnsaker er svært næringsrik. Høy i vitamin C, vitamin A, kalium og fiber, søte poteter er et næringsrikt valg når spises uten smør og marshmallow ofte servert i dem. Butternut squash, gresskar og orange paprika alle gir de samme ernæringsmessige fordelene som søtpoteter.Den gulrot beskytter mot kreft, revmatoid artritt og astma. Brokkoli er blant de mest næringsrike av grønne grønnsaker, med vitaminene A, C og K, fiber og folsyre. Spinat, grønnkål, nepe greener, sveitsiske Chard og andre grønne greener er svært høy i A, C og K, samt kalium, magnesium, jern, kalsium og folat. Bønner også bidra til å opprettholde helse ved å senke kolesterolet, hjelper kroppen kvitte seg med avfall, og støtte hjerte helse.

Andre Foods

Fat-fri og lite fett vanlig yoghurt er både høy i protein, kalium, kalsium, sink og vitaminer B-6 og B-12. Laks er en annen mat anbefales av ernæringseksperter og dietitians. Laks er høy i protein, jern og omega-3 fettsyrer og er lavt i kalorier og mettet fett. Den omega-3 fettsyrer som finnes i laks bidra til å fremme hjerte helse.Havre bør også spises ofte for sin høye fiberinnholdet og muskel-building energi. Nøtter inneholder mye fiber, antioksidanter, protein og hjerte-sunt fett. Mange unngår nøtter grunn av deres fettinnhold, men medicinenet, Inc. rapporterer at nøtter er mer nyttig enn skadelig når det spises i små mengder.


Previous:hvordan å lage en ukentlig matdagbok Next:de syv ukers diett

Relaterte artikler


 • vitaminer som inneholder bly
 • negative effekter av delvis herdet vegetabilsk olje
 • eksem diett hemmeligheter
 • energi kosttilskudd for kvinner
 • symbiotisk kosthold
 • svar på aerob trening
 • hva slags mat er bra for å bygge muskler?
 • hvordan du bruker berocca
 • hva er flax fisk borage olje?
 • på forfedrenes kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com