tyggegummi ingredienser som forårsaker mavesmerter og pusteproblemer

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-11-14
Alle tyggegummi har samme grunnleggende typer ingredienser: gum base, myknere, søtstoffer og smakstilsetning. Noen tyggegummi ingredienser, når fortært i store mengder, har vært knyttet til symptomer på mavesmerter.

Gum Base

Gum base er laget av et ikke-næringsverdi, ikke-fordøyelige, vann-uløselig stoff som gummi eller latex . De fleste moderne tannkjøttet er laget av syntetisk gummi. Ved tannkjøtt svelges, er de ikke-fordøyelig tyggis base gått gjennom fordøyelsessystemet og ut av kroppen i en tarm bevegelse. Imidlertid en stor masse av tyggegummi svelget i løpet av kort tid kan potensielt blokkere fordøyelseskanalen og forårsake tarmproblemer.

Gum Softeners

Softeners er lagt til tyggegummi for å hjelpe beholde fuktigheten i tannkjøttet basen. Fukt holder tannkjøttet fra å bli hard eller smuldrete. Glyserin eller vegetabilsk olje baser som maisolje er de mest populære tyggegummi myknere. Det er rapportert i Iowa State University Material Safety Data Sheet, at inntak av store mengder glyserin kan forårsake mage irritasjon.

Gum Sweeteners

Tannkjøttet er generelt søtet med sukker eller sukker sirup. Sukkerfri tannkjøtt erstatte sukker med sukker alkoholer, som også er kjent som polyoler. De mest populære polyoler er sorbitol, mannitol og xylitol. Ifølge en rapport publisert i vurderingene i matvitenskap og ernæring, kan polyols i store mengder bidra til gastrointestinale uro, inkludert abdominal smerte, flatus (gass) og diar¨¦.

Chewing Gum og Aspartam

En annen vanlig sukkerfri tyggegummi søtningsmiddel er aspartam. Aspartam inneholder aminosyren fenylalanin, som ikke skal svelges av personer med fenylketonuri (PKU), en sykdom som hindrer metabolization av fenylalanin. Rykter også lenke aspartam til et variert utvalg av andre helseproblemer, som for eksempel astma, pusteproblemer og hodepine. Imidlertid har den amerikanske Dietetic Society, den Astma-og Allergiforbund Foundation of America og andre helseorganisasjoner rabatterte disse ryktene; legitime vitenskapelige studier har ikke kunnet koble aspartam til noen alvorlige bivirkninger.


Previous:matvarer med sorbinsyre Next:Listen over folat beriket mat

Relaterte artikler


 • hvordan bryte jeg gjøre fri fra trøstespising?
 • grunner til å prøve en glutenfri diett
 • gerd acid reflux matvarer for å unngå
 • hva er alkalisk kosthold?
 • viktigste mat kilder til vanadium
 • innlegg keisersnitt abdominal øvelser
 • kosthold leirer for barn i Indianapolis
 • dr.
 • hva er betydningen av de 3 grunnleggende mat grupper?
 • ernæring og ADHD hos barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com