liste over de fem mat grupper

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-11-10
Den mat du spiser kan direkte påvirke kroppens vekt, energinivå og motstand mot kroniske sykdommer. Det amerikanske Department of Agriculture sier at du kan forbedre din generelle helse og velvære ved å øke din fysiske aktivitet og spise den rette kombinasjonen av matvarer fra de fem grunnleggende mat grupper.

Korn

Foods vurdert korn er de laget av ris, cornmeal, hvete, havre, korn eller bygg. Noen av de mest kjente medlemmer av korn matvaregruppe inkluderer pasta, frokostblanding og hvit ris. Imidlertid anbefaler USDA at minst halvparten av korn du spiser bør være hele korn. Noen eksempler på hel-korn mat popcorn, hel-hvete brød og vill ris.

Grønnsaker

Enten de er friske eller frosne, Juiced eller dehydrerte, alle grønnsaker er en del av den vegetabilske maten gruppen. Noen kjente grønnsaker inneholder Romaine salat, søte poteter og selleri. The USDA, som sier at du bør prøve å variere typer grønnsaker du spiser, råder spise grønnsaker som er i sesongen for den beste smaken.

Frukt

All frukt, inkludert 100 prosent juice, regnes som en del av frukten mat gruppe. Noen frukter du kan ofte se på din lokale matbutikk inkludere epler, fersken, bananer, vannmeloner og grapefrukt. Som grønnsaker, bør du sikte på å kjøpe frukt i sesongen for topp smak, ifølge USDA.

Milk

Flytende melkeprodukter og kalsium-rik mat stammer fra flytende melk er en del av melken mat gruppe. Redusert fett melk, cottage cheese og fettredusert yoghurt, samt laktosefrie melk og ost, er bare noen eksempler på matvarer i melken gruppen. Hvis en bestemt mat er laget av melk, men er ikke en betydelig kilde til kalsium som smør eller kremost, maten er ikke ansett som et offisielt medlem av melken mat gruppe.

Kjøtt og bønner

For mat å bli betraktet som en del av kjøtt og bønner mat gruppe, må den være laget av kjøtt, fjærfe, fisk, tørre bønner eller erter, egg, nøtter eller frø. Mat som biff, kylling og svinekjøtt er i denne maten gruppen, samt soya bønner, peanøttsmør og tunfisk, bare for å nevne noen. Vegetarianere kan få sin daglige anbefalte mengden protein ved å spise nøtter, bønner og soyaprodukter som tofu og veggisburgere.


Previous:hvilke typer sure juicer Next:Hvordan kan jeg ta CLA og EPO?

Relaterte artikler


 • super hjerte mat
 • ting du bør unngå med diaic kosthold
 • godt kosthold for å miste vekt og få muskler
 • masse å få tips
 • flora voksende kosthold
 • tips for å redusere mage fett
 • informasjon om vitamin D3
 • naturlige fett fjerning matvarer
 • effekten av varme på marine fiskeoljer
 • tips om å miste en feit ansikt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com