hva er gode kilder til vitamin b1?

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-02
Ifølge University of Maryland Medical Center, vitamin B1, også kalt tiamin, er ett av åtte B-vitaminer som kan bidra til å styrke immunforsvaret. og redusere stress. Verdens sunneste Foods nettsiden sier at vitamin B1 også bidrar til å støtte hjertefunksjonen i tillegg til å koordinere aktiviteten i muskler og nerver, noe som bidrar til å øke energi. Visse matvarer som yellowfin tunfisk, solsikkefrø og linser er gode kilder til thiamine.

Tomater

Tomater gi kroppen med et utvalg av næringsstoffer som vitamin B1, vitamin K, mineraler, vitamin C og en lang liste av andre vitaminer. Verdens sunneste Foods hjemmeside sier det er best å kjøpe tomater når de er i sesong. Tomater er i sesongen fra juli til september, avhengig av hvor du bor. Kjøp lokale økologiske tomater fra bønder i området for den beste smaken.

Yellowfin Tuna

Verdens sunneste Foods hjemmeside lister yellowfin tunfisk som en god kilde til vitamin B1. Yellowfin tunfisk smaker ligner på andre typer tunfisk. Nyt yellowfin tunfisk smørbrød eller salater til lunsj eller middag. Denne type fisk er solgt i din dagligvarebutikk sjømat avdeling, men du kan også kjøpe hermetisk yellowfin tunfisk eller bestille det på nettet. Bake eller damp fisken til å låse i næringsstoffer. Denne type tunfisk er også svært høy i omega-3 fettsyrer, vitamin A og andre B-vitaminer.

Sunflower Frø

Verdens sunneste Foods hjemmeside også lister solsikkefrø som høy i vitamin B1. Denne næringsrike maten er også en god kilde til omega-3 fettsyrer, mineraler og andre B-vitaminer i tillegg. Solsikkefrø er høy i kalorier, skjønt, så begrense forbruket. Spis disse frøene i moderasjon ved sprinkling dem i salater eller andre bakte retter. Rå solsikkefrø er lavere i kalorier enn stekt fordi ristede frø er kokt med olje.

Navy Beans

Navy bønner er hvite bønner som er rik på næringsstoffer som vitamin B1, jern, folat, fiber og protein. Kombiner marinen bønner med nyre bønner og linser i en gryte med kokende vann og kok i 20 minutter eller til bønnene er myke. Legg kokte bønner til salat eller annen yndlingsrett. Du kan også kjøpe hermetisk marinen bønner som allerede er kokt. Denne maten er godt avrundet fordi den inneholder tre viktige næringsstoffer som trengs for energi: protein, jern og vitamin B1.


Previous:Hva er Himalaya salt godt for? Next:zantrex 3 instruksjoner

Relaterte artikler


 • naturlige teer å redusere appetitten
 • liste over matvarer med bakterier
 • den beste fylling lav cal matvarer
 • masse å få tips
 • liste over matvarer som fart på stoffskiftet
 • kilder til kalsium for barn
 • hva vegetariske matvarer kan jeg spise for å bygge litt mer muskler?
 • faktorer som påvirker kvaliteten på maten
 • hva er lakseolje brukes til?
 • hva er whey protein til?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com