grunner til alltid å være sulten

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-11-18

Du trenger:
efedrin
. Koffein tabletter.
Aspirin (helst baby aspirin).

Overdreven sult eller konstant sult er en tilstand som kalles hyperphagia eller polyfagi. Når en voksen voksen er alltid sulten, eller har en økning i mat krav, kan det være grunn til bekymring. Dette gjelder spesielt hvis økningen i appetitt er relatert til endringer i kosthold eller aktivitetsnivå. Overdreven sult kan være et tegn på problemer som diabetes, spiseforstyrrelser eller hormonelle ubalanser.

Vekst spruter og Øvelse

Barn og unge kan ha større appetitt før og under vekst spruter, noe som er normalt. Kroppen sender sult signaler for å sikre at den har nok ernæring til å støtte veksten. Økt aktivitet kan også føre til mer sult pangs, fordi kroppen forsøker å gjøre opp for den tapte energien.

Hormonell ubalanse

Hormoner spiller en viktig rolle i den daglige funksjon av kroppen. Svingninger eller unormalt i thyroid hormon eller adrenalin hormon kan forårsake sultfølelse. Hos kvinner, hormon svingninger er vanlig under svangerskapet, noe som kan gjøre dem sulten hele tiden. Under graviditet, ernæringsmessige behov også øke, og dermed forårsaker mer sult. Kvinner som har premenstruelt syndrom (PMS) kan også føle trang til å spise oftere.

Diabetes

Diabetes er en tilstand der kroppen ikke kan produsere nok insulin, eller ikke er i stand til å effektivt utnytte insulin som er produsert. Cellene i kroppen trenger glukose for å fungere normalt. Insulin er nødvendig for å konvertere sukker til glukose og fordi diabetikere har insulin-mangel, er cellene sultet av glukose. Som et resultat, får hjernen et signal om at kroppen trenger mat, som blir tolket som sult.

Eating Disorders

Forhold som Binge Eating Disorder (BED) og bulimia nervosa er preget av overspising og overdreven sult. Personer som lider av disse tilstandene forsøke å bruke mat til å oppfylle emosjonelle behov. Personer med BED oftest overspise å trøste seg selv i vanskelige situasjoner. De ofte lider av skyldfølelse og skam, men ikke klarer å kontrollere seg selv når de spiser. Bulimia nervosa er en lidelse der de berørte enkelte binges på mat og spiser store mengder i en sittende. Etter dette, hengir den personen i renselse av oppkast, inntak av avføringsmidler eller av overdreven slanking.

Prader-Willi syndrom (PWS)

Prader-Willi syndrom er en sjelden genetisk lidelse og konstant sult er ett av de viktigste symptomene . Den sult er alltid tilstede, fordi den delen av hjernen som styrer metthetsfølelse og fylde er svekket. PWS er preget av andre tegn som svake muskler, kortvoksthet, lærevansker og dårlig motorikk.


Previous:enkle vegetarisk diett planer Next:hva betyr bio-baserte mener?

Relaterte artikler


 • hvordan å bygge muskler i en kvinnelig
 • hvordan du beregner BMR rente
 • mat å spise på et tørt kosthold
 • advarsler for omega-3 renset fiskeolje
 • tips for studenter å gå ned i vekt
 • virkninger av ZMA
 • matvarer med glukosamin
 • energi kosttilskudd for barn
 • eksempler på gode bakterier
 • diett tips for å redusere kroppsvekt i magen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com