det beste kostholdet kildene til glukose

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-11-23
Glukose, noen ganger kalt druesukker, er en enkel sukker som brukes som en form for energi i de fleste biologiske organismer, fra bakterier til mennesker. I planter, er det et biprodukt av fotosyntesen, mens hos mennesker er det distribuert via blodbanen. Uten tilstrekkelig glukose, kan den menneskelige kroppen ikke fungere skikkelig, noe som resulterer i diabetes. Glukose finnes i mat rik på karbohydrater.

Frukt

Frukt er kanskje den enkleste måten å oppnå glukose i kosten. Frukt rik på dette sukkeret er druer, bananer, kirsebær, aprikos og jordbær. Glukose er også til stede i tørket frukt som svisker, fiken og dadler.

Grønnsaker

Grønnsaker rik på karbohydrater bære en høy andel av glukose. Disse inkluderer løk, sopp og reddiker. Det finnes imidlertid andre grønnsaker som effektivt lavere glukose i kroppen. Disse inkluderer brokkoli, artisjokker og spinat.

Honey

Med ca en tredjedel av vekten består av glukose (i 3,5 oz. honning det er rundt 1,2 oz. glukose), honning er et utmerket kosttilskudd kilde til sukker. Den har en lignende sødme til bords sukker, men fordi det ikke har blitt behandlet så mye, absorberer kroppen det raskere, noe som gjør det mindre sannsynlig å bli lagret som fett. Videre inneholder honning vitaminer og mineraler som hjelper fordøyelsen.

Tabell Sugar

Tabell sukker inneholder glukose i en tilsvarende andel til honning, men raffinering prosessen betyr at spor mineraler som forekommer i naturlig sukker er fjernet. Dette resulterer i mer "tomme" kalorier i tabellen sukker enn i honning. De mange bearbeidet mat som inneholder høye nivåer av glukose (som juice og salatdressinger) gjør det først og fremst fordi tabellen sukker, eller industrielle tilsvarende, er lagt til dem.

Korn

Korn, på grunn av deres karbohydrat-innhold, er en annen god diett kilde til glukose. Spelt, bokhvete, cornmeal og ris er spesielt rikelig med glukose. Sukker kan også fås ved å forbruke pasta.

Urter og krydder

Enkelte urter, krydder og tilbehør inneholder glukose. Selv ikke tilgjengelig i tilstrekkelige mengder til å radikalt endre blodsukkeret i kroppen, er det verdt å vite hvilke av disse er høyere i glukose. Blant de beste leverandørene er balsamico eddik, sennep, hvitløk og lakris.


Previous:hvilke vitaminer ikke omvendt osmose fjerne? Next:lett slanking tips for tenåringer

Relaterte artikler


 • do druer forårsaker oppblåsthet?
 • diett for å få magemuskler
 • tips om å miste vekt i 40’s
 • hva er utgjør av glukose?
 • B12 komplekse ytelser
 • safe natrium nivåer
 • matvarer som blokkerer jern
 • måter å bedre kosthold
 • Hva er fordelene med Udo’s olje?
 • hvordan brenne rent kroppsfett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com