vitaminer er nødvendig for vegetarianere

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-10-29
Vegetarianere, som spiser kjøtt, må alle de 13 vitaminer, som hver spiller en bestemt rolle i kroppen. Vanligvis gir en godt balansert kosthold alle disse uten behov for kosttilskudd. Tre vitaminer, spesielt, kan imidlertid bli savnet fra en vegetarianer eller veganer kosthold, ifølge Colorado University stat Extension.

Vitamin B12

Vitamin B12, eller kobalamin, er en nødvendig, vannløselig vitamin som er finnes i matvarer som fisk, skalldyr, melkeprodukter, egg, kjøtt, gjærekstrakter, vegetabilsk margarin, soya melker og veggis-burger mikser. Ingen planteføde inneholder en kilde til vitamin B12, ifølge The Vegetarian Society.Dette vitamin er viktig for røde blodceller dannelse og vedlikehold av nervesystemet, samt hjelpe vekst og utvikling hos barn. Enhver mangel kan føre til anemi, symptomer som er tretthet, blek hud og et svekket immunforsvar.

Vitamin D

Vitamin D er et fettløselig vitamin som finnes i matvarer som fisk, egg, tran, befestet melk og appelsin juice, soyamelk og forsterkede frokostblandinger.Dette vitamin har en rekke roller, den viktigste av dem er å hjelpe kroppen å opprettholde riktig kalsium nivåer. Kalsium er nødvendig for å hjelpe bein vokse og for å opprettholde sin styrke. Vitamin D kan også beskytte mot kreft, høyt blodtrykk og enkelte autoimmune sykdommer. Enhver mangel på vitamin D kan føre, hos barn, til rakitt, en bein misdannelse. Hos voksne kan mangel føre til osteomalasi, noe som fører til bein og muskelsvakhet.

Vitamin B2

Vitamin B2, eller riboflavin, er et vannløselig vitamin som finnes i matvarer som hele korn, vill ris, sopp , soyabønner, melk, mandler, yoghurt og egg, i henhold til University of Maryland Medical Center. I tillegg gjør ofte legge til denne vitamin til korn og mel.Dette vitamin er viktig for kroppen vekst, røde blodlegemer, og hjelper kroppen å omdanne mat til energi . Det fungerer også som en effektiv antioksidant ved å nøytralisere skadet partikler, eller frie radikaler, som kan skade kroppen. Enhver mangel på vitamin B2 kan føre til symptomer som tretthet, treg kropp vekst, fordøyelsesproblemer, munnsår, sår hals, overfølsomhet for lys og hyppig hodepine.


Previous:hvordan du beregner BMR rente Next:naturlig fett gratis mat

Relaterte artikler


 • ting du bør unngå med diaic kosthold
 • ti år tynnere kosthold
 • hva er spirulina
 • hva er den anbefalte dosen av vitaminer?
 • liste av essensielle fettsyrer
 • fordeler og ulemper med stevia søtningsmiddel
 • liste over matvarer som inneholder urinsyre
 • free teenage diett planer
 • mat å spise for å unngå sykdom
 • problemer med en dårlig diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com