matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-13

Fibromyalgi er en muskel lidelse preget av omfattende muskel-og leddsmerter, trøtthet og søvn uregelmessigheter. Den rammer som regel kvinner, selv om symptomer og alvorlighetsgrad kan variere i ulike individer. Dr. Alex Shikhman statene på Web MD hjemmeside at en pasient er positiv helse svar på spesifikke kosttilskudd restriksjoner indikerer fritak fra en sekundær fibromyalgi symptom. Ikke alle pasienter opplever symptomatisk lindring når de unngår visse matvarer, spesielt siden fibromyalgi symptomene er mangfoldige. Imidlertid bør fibromyalgipasienter eliminere visse typer mat fra sitt kosthold for en samlet lettelse.

Kunstige søtstoffer

Kunstige søtstoffer som aspartam, kan NutraSweet og saccharine forverre fibromyalgi symptomer. Fibromyalgi lider tendens til å ha svært aktiv NMDA (N-methyl-D-aspartic acid) smerte reseptorer som forårsaker den intense smerten som de opplever. Aspartam er et excitotoxin som stimulerer NMDA smerte reseptorene i fibromyalgi pasienter. I en studie publisert i 2001 Annals of Farmakoterapi, oppdaget forskerne at fibromyalgi pasienter som unngikk aspartam opplevd en generell følelse av velvære.

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

MSG (Monosodium glutamat) og nitrater er tilsetningsstoffer som brukes til å forbedre smaken og bevare mange bearbeidet og frossen mat. MSG vises i enkelte asiatiske matvarer, mens nitrater fungere som konserveringsmidler i kjøttpålegg som skinke, Bologna og bacon. Fibromyalgi lider har lav toleranse nivåer mot MSG og nitrater, som er klassifisert som excitotoxins som stimulerer NMDA smerte reseptorene.

Nightshade Planter

grønnsaker fra søtvier familien som tomater, poteter, aubergine og grønn paprika kan forårsake allergiske reaksjoner , og øke smerter og ubehag i fibromyalgi pasienter. Siden Nightshade grønnsaker er også svært næringsrik, anbefaler Century Wellness nettstedet du identifisere Nightshade matvarer som forårsaker allergi eller smerte. Start ved å fjerne alle Nightshade matvarer for en periode på to måneder, deretter sakte gjeninnføre dem etter denne perioden, en om gangen, for å observere om den fibromyalgi symptomene tilbake. Hvis maten ikke utløser en allergisk reaksjon, gå videre og spise dem.

Gjær og gluten

gjær og gluten forverre gjær infeksjoner og gluten intoleranse, henholdsvis i fibromyalgi pasienter. Gjær og gluten er generelt funnet sammen i bakt matvarer som brød, kaker og andre bakverk. Gjær hjelpemidler soppvekst i kroppen og kan føre til ledd-og muskelsmerter, mens fibromyalgi-relatert tretthet kan føre til fordøyelsesproblemer, inkludert gluten intoleranse.

76 77 78 79 80


Previous:diett for å få magemuskler Next:Hva er de helsemessige fordelene av naturlige røde palmeolje?

Relaterte artikler


 • hvordan å starte en flytende diett
 • bruker for hyllebær saft
 • enkel diett ideer
 • hvordan å legge til lean body mass
 • tredagers cardio diett
 • Forskjellen mellom enumettet fett og flerumettet fett
 • hvordan du beregner fiber inntaket
 • alkaliske matvarer og grønnsaker
 • vitaminer for en bedre hukommelse
 • fordeler og ulemper med stevia søtningsmiddel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com