mat som øker histamin

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-10-02

Du trenger:
alkaliske grønnsaker (grønnkål, spinat, agurk, brokkoli, rosenkål, blomkål, reddik, kål)
. Alkalisk frukt (avocado, tomat, grapefrukt, sitron, rabarbra).
Alkaliske drikker (vegetabilsk juice, vann, mandel melk, urte te).
Alkalisk frø, nøtter og korn (mandler, linser, lin, sesamfrø).

Histamin er et naturlig forekommende stoff som produseres av kroppen, men også finnes i mange matvarer, spesielt bearbeidet mat. Matvarer kan enten inneholde histamin eller føre til at kroppen slipper histamin ved inntak. For de med følsomhet eller intoleranse overfor histamin, kan forbruker disse matvarene forårsake fordøyelsesproblemer, hodepine og utslett. For å unngå disse symptomene, bør de med intoleranse eller overfølsomhet for histamin bli informert om matvarer for å unngå.

Fisk

Fersk fisk inneholder lite histamin, derimot, er fisk lett bortskjemt og som bakterier øker, så gjør histamin. Histamin kan også økes i fisk på grunn av salting, røyk-tørking eller marinering.

Alkohol

Alkohol, for eksempel rød vin, champagne og øl, kan både inneholde histamin og bistand i utgivelsen av histamin. Alkohol hindrer kroppens naturlige prosess for å bryte ned histamin, og dermed øke nivåene i kroppen og fyre opp en reaksjon.

Kjøtt og ost

Aged og bearbeidet kjøtt og ost inneholder høye nivåer av histamin. De med histamin intoleranse eller overfølsomhet bør unngå behandlet kjøtt og ost som pølse, pølser, Bologna, salami, parmesanost, blåmuggost og Roquefort ost.

Mat som inneholder eddik

eddik eller eddik inneholder matvarer, for eksempel som majones, salat dressing, ketchup, surkål, sylteagurk, relishes og oliven inneholder alle store mengder histamin og bør unngås.

Ekstra Foods

Noen flere matvarer som inneholder høye nivå av histamin er brød, for eksempel Pumpernickel, kanelsnurrer og andre matvarer laget med store mengder gjær, samt meieriprodukter som rømme, surmelk , buttermilk og yoghurt.Mat merket som histaminfrigjørende matvarer som bør også unngås inkluderer bananer, sjokolade, egg, melk, papaya, ananas, skalldyr, jordbær og tomater.


Previous:redusere kolesterolet ved naturlige midler Next:fettforbrenning råd

Relaterte artikler


 • hva betyr en glykemisk indeks?
 • juice-lage maskiner
 • hva kan jeg spise på en feit flush kosthold?
 • matvarer for å unngå for tarmgass
 • matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold
 • mat høy i østrogen
 • tips om når man skal spise når du bygger muskel
 • kosthold og ernæring for barnet ADHD
 • egenskaper av essensielle fettsyrer
 • hva betyr bio-baserte mener?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com