mat for å øke funksjon i skjoldbruskkjertelen

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-09
Den skjoldbrusk er en sløyfe formet kjertel som sitter foran på halsen under strupehodet. Uten det, kan kroppen din ikke behandle jod, som blir omgjort til skjoldbrusk hormoner. Siden skjoldbrusk er ansvarlig for stoffskiftet, det spiller en kritisk rolle i energiproduksjon og påvirker hver celle. Ifølge Mayo Clinic, hvis skjoldbrusk medisiner er foreskrevet, er det visse matvarer som du trenger for å unngå for eksempel valnøtter og soyabønner mel. Selv om Mayo Clinic ikke råd at matvarer kan bedre funksjon i skjoldbruskkjertelen, alternativ medisin utøvere og noen ernæringseksperter tror de kan.

Grønnsaker

Women til Women's hjemmeside at vitaminene A og C er antioksidanter som kan støtte din skjoldbruskkjertelen. Grønnsaker som gulrøtter, søtpotet, Butternut squash, og grønne grønnsaker inneholder vitamin A. I følge Leslie K. Kay, en registrert dietetiker og forsker som har skrevet en videreutdanning kurs om ernæring terapi for ernæring Dimension, kan antioksidanter lavere betennelse i kroppen. Også vitamin A-mangel kan være en årsak til lav-fungerende skjoldbrusk.

Foods med sink

En mangel på sink i kostholdet er også forbundet med en dårlig fungerende skjoldbruskkjertel. Kroppen din trenger sink for å produsere skjoldbrusk hormoner. Østers har mest sink (76,7 milligram per porsjon) ifølge National Institutes of Health kontor av kosttilskudd. Frittgående biff og kylling inneholder store mengder sink. Andre skalldyr (foruten østers), bønner og frø gir mindre beløp.

Seafood

Ifølge Women til Women's hjemmeside, kan skjoldbruskkjertelen ikke gjøre jobben sin med å snu jod til bestemte hormoner hvis du har fullstendig eliminert iodized salt eller jod-matvarer. Jod-rike matvarer inneholder tare, nori, østers, sardiner, laks og kamskjell. De fleste sjømat har noen jod.

Melasse

Blackstrap molasses er høy i jern. Ikke bare er jern er nødvendig for funksjon i skjoldbruskkjertelen, ifølge kvinner til kvinner, men det forhindrer anemi. Anemi kombinert med dårlig funksjon i skjoldbruskkjertelen kan zappe all din energi og gjøre trøtthet symptomene verre.

Reddiker

reddiker er fra kål familien. Denne familien av grønnsaker har fytokjemikalier (inneholder aktive healing forbindelser). Enkelte ernæringseksperter sier at reddiker inneholder et aktivt stoff som naturlig bremser ned funksjon i skjoldbruskkjertelen. Dette er nyttig hvis skjoldbruskkjertelen er overaktiv (hypertyreose).


Previous:om vitamin C-mangel Next:komponenter av mat guide pyramide

Relaterte artikler


 • hvordan å tone magen fett
 • dannelsen av hvite blodlegemer
 • drømme deg bort diett mat liste
 • enkel diett ideer
 • belønning ideer for kosthold og trening
 • hva slags mat er bra for healing?
 • diett tips som virkelig fungerer
 • hva er en dietetiker?
 • typer hjerneføde for hukommelse
 • hverdagslige tips for å miste vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com