liste over matvarer for sunn mat

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-10-07
Mange matvarer er merket som sunn, men, emballasje og markedsføring kan ofte være villedende. Den beste måten å velge den sunneste pakket mat er å se på ingredienslisten og velge matvarer med færrest ingredienser er oppført. Frukt, grønnsaker, hele korn, frø, og magert kjøtt all utgjør den sunneste maten gruppene du kan velge fra. Likevel, blant disse sunn mat gruppene er det noen matvarer som er regnet som den beste og sunneste matvarer du kan spise.

Frukt og grønnsaker

Ifølge USDA, når innlemmet i din diett, frukt og grønnsaker kan bidra til å forhindre en hel slew av sykdommer og sykdommer, som hjerte-karsykdommer, hjerneslag, type 2 diabetes, kreft, for eksempel munn, mage og tykktarm /endetarm kreft, bein tap, nyrestein, og koronar hjertesykdom. Ifølge Ernæring Action, en helse-brev satt ut av Center for Science i Public Interest, vannmelon og mango er noen av de beste frukt å spise på grunn av sin høye nivåer av vitamin A og C. Som for grønnsaker, de rangerer søte poteter høyest på grunn av deres fiber, kalium, karotenoider og vitamin C. Etter tett bak er bladgrønnsaker, brokkoli og Butternut squash, som alle er fulle av næringsstoffer og antioksidanter.

hele korn, nøtter, og frø

The best korn å innlemme i kostholdet er hele korn, for eksempel brun eller vill ris, helkorn couscous, all-naturlige havregryn, og alle andre korn eller pasta laget med hele korn eller hele hvete. Rå nøtter og frø, som solsikkefrø, mandler og valnøtter er en kilde til sunt fett. Blant disse korn og nøtter, er en av de beste en klype-lignende svindler heter quinoa, som faktisk er et frø. I sin artikkel i National Post, avslører Jennifer Sygo at quinoa, et frø med korn-lignende utseende og struktur, inneholder 8 gram protein og 5 gram fiber per kopp. Den inneholder også alle essensielle aminosyrer, er glutenfritt og inneholder en rekke vitaminer som B-vitaminer, sink, jern og magnesium.

Lean Proteiner

I følge ekspertene på Web MD, den sunneste proteiner er det magreste seg, deriblant hvitt kjøtt kylling og kalkun, lettmelk, ost og yoghurt, egg, svin indrefilet, bønner, soyaprodukter , og magert kjøtt. Disse proteinene er lav i mettet fett og kalorier og fremme mager muskelvev. Fisk gir noen av de beste magre proteiner, og ernæring Action rangert vill laks nummer 5 på sin liste over topp ti beste mat for sine omega-3 fettsyrer.


Previous:FDA og daglig protein Next:gøy kosthold tips

Relaterte artikler


 • gode vegetariske kilder til protein
 • fettfattige rask mat
 • viktige vitaminer for vegetarianere
 • online diett ressurser
 • næringspyramiden for barn
 • hva holder maten fra å komme inn i lungene?
 • regjeringens anbefalte daglige vitamin krav
 • lavkost diett mat
 • kan du miste vekt fra å gi opp kaffen?
 • no-carb matvarer listen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com