hvordan å lage en organisk kombucha kultur

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-21
Kombucha er en probiotisk drikk som er laget av gjæring te med en sopp-lignende dyrking agent referert til som en scoby: ". Symbiotiske samfunn av bakterier og gjær" et akronym for Probiotiske matvarer inneholder gunstige bakterier og gjær som kan bidra til å styrke immunforsvaret. Vanligvis enten svart eller grønn te er brukt. Mens kombucha er gjæret, er det alkoholinnhold ubetydelig og vanligvis omfatter ikke mer enn en halv prosent av volumet. I tillegg til å være en probiotiske drikker, er kombucha også konsumert for sine rensende egenskaper, samt et høyt volum av B-vitaminer.

Du trenger:
Scoby
. 2 enkle servering poser av organisk svart eller grønn te.
1 /4 kopp økologisk rørsukker.
1 liter vann.
1 /2 kopp starter te (fra en tidligere batch).
Quart størrelse glasskrukke.
Plast, tre eller glass skje.
Kaffefilter eller fersk rengjøres kjøkkenhåndkle.
.

Forberedelse Tea


en.
Kok én liter vann. Hell det i en glasskrukke.
To.
Legg teposene og la te å bratt for ikke mindre enn merkets foreslå tid. Bløtlegging i en lengre tid vil resultere i en sterkere te.
tre.
Tilsett 1 /4 kopp sukker og bland godt med en plast, glass eller tre skje.
fire.
Dekk med kaffefilter eller håndkle for å holde støv eller andre forurensninger ut. Tillat te å avkjøles.
Fem.
Når teen er kjølt ned til romtemperatur, tilsett 1 /2 kopp av kombucha starteren kultur fra et tidligere parti, sammen med scoby. Hvis scoby er bestilt fra et selskap, er nok starteren te vanligvis inkludert, så det hjelper å holde scoby live til første gangs bruk. Hvis skaffe scoby fra en venn, be om nok forrett te for den første gruppen.
6.
Tilsett scoby til te, og dekk tett med en fersk renset kjøkkenhåndkle eller med to kaffefilter. Fest håndkle eller filtre med en gummistrikk, og lagre te på et mørkt sted i 7 til 10 dager.
7.
Sil teen gjennom ren klut eller en plast maske sil i en glasskrukke, bestille 1 /2 kopp av denne teen sammen med scoby å starte neste batch. IIf en større gruppe enn én liter er ønskelig, reserver en kopp te. . . Sett et tett lokk på glasset og oppbevar i kjøleskapet
8
The gjæring vil produsere en ekstra eller-"baby"-scoby. Denne kan brukes til å starte en ytterligere batch eller videre til en noen som ønsker å starte sin egen kombucha kultur.

Tips og advarsler


 • Hvis en scoby kan ikke bestilles eller kjøpt fra en annen kilde, kan ytterligere te fra et tidligere parti erstattes, så dette bør inneholde nok av den kultiverte bakterier og gjær til å vokse en ny scoby over tid. I noen stater, kan flaske kombucha bli solgt i en dagligvarebutikk, og den unflavored variasjon kan brukes til å starte en kombucha kultur.
 • Selv honning kan brukes som et søtningsmiddel, bør det ikke brukes flere ganger, som sin antimikrobielle egenskaper kan svekke og til slutt drepe scob. I tillegg bør sucanat eller rapadura ikke brukes. Enkelt sukker er den enkleste og mest effektive maten for scoby, og økologisk er å foretrekke.
 • Ikke bruk noen metall implementerer i kombucha dyrkning prosessen. Den sure egenskaper te kulturen kan erodere metal, noe som resulterer i forurensning av gjære. Hvis gravid, konsultere helsepersonell før du drikker kombucha. This artikkelen er ikke ment å kurere eller behandle enhver tilstand, eller bli sett på som medisinske råd fra et helsevesen utøver. Alltid oppsøke helsepersonell for medisinske råd.


 • Previous:Slik spiser de fire matvaregruppene Next:makrobiotisk spise

  Relaterte artikler


 • Slik finner kroppen-fett prosentpoeng
 • daglige kosthold mat
 • Tlf kosthold mat å spise
 • hvilke matvarer er de beste symbiotics?
 • turbinado sukker fordeler
 • karbohydrater kontra fett gram
 • Listen over næringsstoffer mangler mat
 • hvordan brenne rent kroppsfett
 • tegn på å være undervektig
 • hjem rettsmidler for å redusere mage fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com