hvilke matvarer bidra til øke stoffskiftet?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-10-10
Stoffskifte gir den energien du trenger for å komme gjennom dagen, slår deg gjennom alt fra de mest hverdagslige aktiviteter til intense treningsøkter. Denne kroppslige motoren bestemmer kalorier du brenner og hvor mange du trenger for å holde energi. Selv om trening er en viktig måte å få fart på forbrenningen og holde seg i form, maten du spiser også spille en stor rolle. Sørg for å konsumere ikke mindre enn 1000 kalorier per dag, og fyll måltider og snacks med metabolisme som øker mat.

Protein

Mat som er høy i protein fungere som øverste metabolisme boostere, brennende dobbelt så mange kalorier under fordøyelsen som fett eller karbohydrater gjør. Å spise protein jevnlig hjelper deg også å bygge muskelmasse, en annen viktig måte å rev din metabolisme. Noen av de sunneste metabolismen som øker protein kilder inkluderer eggehviter, nøtter, bønner, lav-fett meieriprodukter, fisk, fjærkre og magre stykker storfekjøtt. Turbo-lade metabolisme ved å inkludere protein i hvert måltid, slik som yoghurt til frokost, kalkun i en sandwich eller salat til lunsj og grillet fisk eller kylling til middag.

Essensielle fettsyrer

Essensielle fettsyrer, eller EFS, er en annen makt mat som kan bidra til øke metabolismen. Spise to porsjoner av essensielle fettsyrer daglig kan hjelpe kroppen din forbrenner ekstra kalorier. Når du inntar EFAs, forbedrer kroppens insulin respons, hjelpe deg å bygge muskler og kaste fett lettere. Noen gode plukker inneholder essensielle fettsyrer vill laks og mandler (begge er også høy i protein), avocado og økologisk olivenolje.

Green Tea

En kopp grønn te kan hjelpe fart på stoffskiftet, slik at kroppen din å brenne mer fett enn du normalt ville. En studie utført ved Universitetet i Geneve, Sveits funnet at grønn te forbruket ut til å øke metabolsk priser og fart på kroppens evne til å bryte ned fett. Grønn te stoffskifte som øker egenskapene inkluderer koffein og katekiner, stoffer som har vist seg å hjelpe brenne ekstra kalorier på kort sikt.

Kaffe

På samme måte til grønn te, kaffe inneholder koffein, noe som bidrar til å øke stoffskiftet betraktelig ( hvis bare for noen timer). Drikk svart kaffe for beste stoffskifte-fart resultater, siden det legges krus med fløte og sukker kan legge på mer kalorier enn du trenger. Ifølge Web MD, var en 145-kilos kvinne som drakk to kopper kaffe i stand til å brenne 50 ekstra kalorier i løpet av de neste timene. For en ekstra boost metabolisme, drikker en iskaffe, ettersom forskning tyder på at is-kalde drikker kan bruke opp ekstra kalorier.


Previous:hvordan å telle kaloriinntaket Next:mat som gjør at blodårene fleksible og elastiske

Relaterte artikler


 • typer lunsj bokser
 • Hvordan kan jeg ta CLA og EPO?
 • Listen over carbless matvarer
 • mat som dialate blodårer
 • den beste kalori telling nettsteder
 • hvordan å få nok folat
 • tips for å øke appetitten
 • matvarer med lav glykemisk nivå
 • skolemat vs fastfood
 • hvilke matvarer bidra til øke stoffskiftet?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com