fordeler og ulemper ved bruk av pasteurisert melk og melkepulver

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-18
Pasteurisert melk er varmebehandlet for å drepe bakterier, gjærsopp og muggsopp. Etter behandling er det raskt avkjølt og må oppbevares i kjøleskap. Tørrmelk er pasteurisert før tørking, men kan lagres i romtemperatur før rekonstituert. Etter rekonstituering må det behandles som fersk melk;. Tørket melk pulver ikke er sterilt, og kan inneholde bakterier, noe som vil begynne å vokse etter at produktet er åpnet

Hylle Life

Mens pasteurisert melk trenger kjøling og varer bare dager, kan tørrmelk lagres i opp til fire år ved 50 grader Fahrenheit. Hensyn må tas, men å holde tørrmelk lufttett og vekk fra sollys og høye temperaturer. Eksponering for varmt sollys i tropiske land i katastrofehjelp for eksempel, reduserer tørrmelk levetid.

Vekt og volum

Tørket melk er lettere og tar mindre plass. Dette har lagring og shipping fordeler, og gjør det ideelt for backpackere. Redusert vekt og volum, kombinert med lengre holdbarhet og større økonomi, gjør tørrmelk en stift for nødhjelp og katastrofeberedskap. De samme kvaliteter gjør tørrmelk et fast innslag i matproduksjonen, spesielt bakevarer. Bruker fersk melk vil øke kostnadene ved matproduksjon.

Clean-up

Hvis melk lekker, det skader tilstøtende varer og soaks inn absorberende materiale forlate ubehagelig lukt. Tørket melkepulver kan feies opp rent.

Sikkerhet og Taste

Tørket melk pulver krever en sikker vannforsyning for miksing. Dette kan være et problem i katastrofehjelp situasjoner-vannet kan være forurenset og strømforsyning til å koke vann begrenset. Det har vært problemer med å levere baby formel til tredje verden land uten god vannforsyning, der amming ville være mye tryggere. På grunn av sine støvete tekstur, tradisjonelle tørket melker blanding dårlig med vann og beholde en litt kornete tekstur, fører noen til å mislike smaken. Nyere agglomererte produkter har bedret oppløselighet, mens smaken er et spørsmål om kjennskap --- rekonstituert tørket melk smaker "annerledes," heller enn "dårlig. " Bruke tørket melk til matlaging, men fersk melk til drikke er en løsning.

Vitamin Innhold

Selv om kalsium, protein og riboflavin innhold av melk er upåvirket av tørke, er vitamin C, tiamin og B-12 vitamin tapt . Pulverisert melk er høyere i natrium og sukker enn fersk pasteurisert melk. For holdbarhet ekstrautstyr, tørket skummet melk er best. Melker med høyere fettinnhold lagrer ikke så godt, men fordi tørket skummet melk har ikke fett, det også mangler de fettløselige vitaminer. Barn under 2 år må ha full melk fordi de trenger fett og vitaminer

Forurensning Bekymringer

Det krever mye energi for å fjerne all fuktighet av melk;. Transport tørrmelk internasjonalt øker carbon footprint. Natriumhydroksid og salpetersyre blir brukt i produksjonsprosessen, og må kastes på en sikker måte. Tidkrevende melk nærmere kilden og nærmere i hvilken form den forlater kua er mer miljøvennlig.

Forurensning

Saker om forurensning av tørket melk med bakterier, har hormoner og kjemikalier kastet tvil over sikkerheten sin. I Kina i 2008 tørrmelk ble funnet å inneholde melamin. Senere Kina forbød import av amerikansk tørrmelk inneholder høye nivåer av nitrater.


Previous:lavt kalori måltider for barn Next:sikkerhet for Idebenone

Relaterte artikler


 • mat for en syre mage
 • andre dietter ligner på master rens
 • hvordan å miste buk fett trygt og raskt
 • hvordan å gjære kokosolje
 • interne toxin rengjøringsmidler
 • den beste fett brennere for kroppsbyggere
 • rollen til en metabolitt
 • hva er daflon 500?
 • guide for FDA merking av matvarer
 • hva er perle sukker?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com