faktorer som påvirker kvaliteten på maten

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-04
For å holde seg frisk, er det viktig å spise mat av høy kvalitet. Høy kvalitet mat er ofte bestemt av friskheten, næringsverdi og renslighet. Disse matvarer pleier også å være mer delikat enn sine lav kvalitet kolleger, holde deg og familien din fornøyd ved middagsbordet. Å holde seg sterk, energi og passform, vurdere kvaliteten på maten du kjøper og spiser hver dag.

Været

Været spiller en stor rolle i kvaliteten på maten vi spiser. Hvis temperaturen er for høy, kan frukt skjemme og råte. Sudden hetebølger kan "stress" planter som tomater, og påvirker deres smak og fasthet. Likeledes, kan uventede kaldt vær skade frukt og grønnsaker, som forårsaker disse plantene til å dø før innhøstingen tid. Videre kan tørke eller flom også forårsake dårlig matkvalitet, skade produserer i smak, tekstur og farge. Ifølge US News and World Report, plutselige oversvømmelser i Midtvesten ødelagte 1. 300. 000 dekar av korn, noe som resulterer i dårlige avlinger, lavt salg og høye priser. For kjøtt, kan dårlig vær også ha en viktig effekt. Stormer eller orkaner kan hindre evnen til omsorg og fôr til husdyr, samt føre til stress og sykdom blant dyrene.

Bagasje

En av de viktigste faktorene som påvirker kvaliteten på maten er oppbevaring. Og husk å oppbevare mat riktig og tilstrekkelig er nøkkelen. Dersom mat er oppbevart i dårlige lagringsforhold for eksempel varme temperaturer, vil mat miste sin ernæringsmessige verdi eller ødelegge. For å holde maten frisk og delikat, sørg for å bruke friske råvarer og kjøtt så snart som mulig. Store bulk elementer i kjøleskap for å holde dem friske. Siden hvert element av mat har en annen periode av friskhet, bør du sjekke hvor lenge du kan lagre dem.Oppbevaring av mat for lenge i kjøleskap kan likevel føre til forråtnelse eller minske den ernæringsmessige verdien. Hvis du ikke har tenkt å bruke kjøtt, grønnsaker, brød eller frukt snart, vurderer å fryse dem. Frysing mat til rett sak kan beholde noe av maten sin opprinnelige kvalitet. Ifølge US Department of Agriculture, fryse mat på sitt topp kvalitet vil smake bedre og friskere enn mat frossen nær slutten av nytten sin.

Høsting

Høsting kan også påvirke matkvaliteten. For eksempel, når frukt og grønnsaker er høstet for sent eller for tidlig i sesongen, kan det samlede smak, tekstur og farge bli kompromittert. Tiden mellom høsting og levering til et marked også kan skade kvaliteten på frukt eller grønnsak. En forsinkelse i eksport gir en risiko for nedbrytning før det kommer enda butikkhyllene. Hvis ferske produkter ikke blir behandlet raskt, kan den også miste næringsverdi. Når det er mulig, vurdere å kjøpe ferske, lokale matvarer. Siden disse matvarene er lokale, er tiden mellom høsting og innkjøp kuttet ned betraktelig.


Previous:vannflasker for personer med svelgeproblemer Next:matvarer for å unngå når overbelastet

Relaterte artikler


 • bruker for hyllebær saft
 • ulemper med en usunn diett
 • mat å spise for en svangerskapsdiabetes meny
 • liste av essensielle fettsyrer
 • Butternut squash virkninger på huden
 • lav-protein diett ideer
 • mat rik på fett
 • den typiske dietten
 • nitro tech retninger
 • svar på aerob trening
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com