essensielle mineraler liste

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-06
Mineraler er naturlige elementer, som jern, kobber og natrium, som er utledet fra jorden. Kroppen trenger en rekke mineraler, sammen med mange vitaminer og næringsstoffer, for å fungere skikkelig. Imidlertid er disse mineralene ikke produseres naturlig i kroppen, så de må være ervervet gjennom mat kilder.

Calcium

Kalsium er det vanligste mineral i kroppen, med de fleste finnes i bein og tenner og en liten Beløpet opprinnelse i blodet. Kalsium er viktig for å beskytte den strukturelle integriteten til bein, samt muskel sammentrekning og utskillelse av visse hormoner. Kalsium er lett tilgjengelig i de fleste meieriprodukter, samt grønnsaker i Kale familien, slik som kål, bok choy og brokkoli.

Magnesium

I følge Linus Pauling Institute ved Oregon State University, er magnesium involvert i mer enn 300 reaksjoner i kroppen, inkludert produksjon av energi, samt opprettholde normal hjerterytme og strukturen av bein. Fordi magnesium er en del av den grønne planten pigmentet klorofyll det kan finnes i mange matvarer på den fargen, særlig grønne grønnsaker som spinat og grønnkål.

Fosfor

Phosphorus spiller en del i mange biologiske funksjoner, spesielt som et strukturelle komponenten i bein, sammen med kalsium. Det er også en viktig del av cellemembranene og er involvert i energiproduksjon og lagring. Gode kilder til fosfor inkludere meieriprodukter, fisk og kjøtt.

Kalium

Kalium er den viktigste mineral komponenten av væsken inne i cellene. Det er involvert i energiproduksjon, samt nerve sammentrekning og karbohydrat metabolisme. Kalium finnes i frukt og grønnsaker, som for eksempel bananer og poteter huden.

Natrium og klor

Sodium er et viktig mineral som, sammen med klor, er ansvarlig for å opprettholde balansen mellom væsker og involvert med muskel sammentrekning og hjertefunksjon. Disse mineralene er typisk inntas som natriumklorid, eller bordsalt, som er tilstede i de fleste bearbeidede matvarer.

Trace Minerals

Andre viktige mineraler anses spore (eller mikro) mineraler, som betyr at kroppen trenger dem i små mengder . Disse spormineraler inkluderer kobber, kobolt, fluor, jod, mangan, selen og sink. De kan bli kjøpt opp av å spise frisk frukt og grønnsaker, hele korn, magert kjøtt, fisk og meieriprodukter.


Previous:hvordan å bulk opp med rene matvarer Next:hvordan å holde seg i form til å være en modell

Relaterte artikler


 • verdens viktigste kilder til protein
 • hvordan å balansere springvann ph
 • mat som øker dopamin
 • er økologisk honning noe bedre enn vanlig?
 • matvarer for å unngå for hjertepasienter
 • frukt og grønnsaker som er fetende
 • hvordan du bruker perler til å holde orden på glass vann du drikker
 • anlegg som fremmer vekttap
 • diet pill risiko
 • økologisk eple cider eddik g. pasteurisert eple cider eddik
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com