en liste med lav glykemisk mat

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-10-22
The glykemisk indeks (GI) er en måte å rangering karbohydrater av effekten de har på kroppens blodsukker nivå. Foods er vurdert å ha en lav GI rating dersom de scorer 55 eller mindre på skalaen og er vanligvis verdifulle for diabetikere og de som ønsker å gå ned i vekt. Ifølge glykemisk indeks Foundation, spise en diett rik på lav-glykemisk mat bidrar til å holde blodsukker og insulin nivåer sunt, reduserer risikoen for diabetes og hjertesykdommer og kan også hjelpe folk opprettholde en sunn kroppsvekt.

Frukt og grønnsaker

De fleste frukter og ikke-stivelsesholdige grønnsaker har lav GI rating, i henhold til "Fitness Magazine. " For eksempel, en middels stor eple, banan eller appelsin, 3 /4 av en kopp druer, 1 /2 av en middels grapefrukt, 4 oz. av mango og en stor fersken er alle vurdert lav GI frukt porsjoner, mens riktig porsjonskaffe vegetabilske porsjoner inkluderer en kopp brokkoli, en medium rå gulrot, 3 /4 av en kopp blomkål, to selleri stilker, fire blader av salat og 1 /2 kopp frosne erter.

Pasta og Korn

Ifølge Mayo Clinic, er korn som havre, kli og bygg anbefales til frokost i lav-GI dietter. Det er pasta som har en lav-GI ranking, men vær forsiktig med porsjoner. For eksempel, er en 1 1/2-cup servering av Linguini, fettuccine eller hele hvete eller vanlig spaghetti anses som akseptabel, mens 6 1 /2 oz. ost-fylte tortellini eller ravioli er også tenkt som lav GI retter. Glykemisk indeks Foundation anbefaler å velge kokt hvit eller brun ris i en kopp porsjoner i stedet for poteter.

Meieriprodukter

akseptabel lav GI porsjoner med meieriprodukter inkluderer 9 oz. av hele eller skummet melk, 7 oz. av redusert fett yoghurt med frukt, og 2 oz. av iskrem, ifølge Harvard Health Publications.

Brød

The Mayo Clinic anbefaler tidkrevende brød laget av hele korn, som for eksempel stein-bakken mel og surdeig, for de som følger lav GI dietter. Begrens forbruket til om lag 2 oz. av mais eller hvete tortillas og 1 oz. av brød.


Previous:grossister og vegetarisk mat Next:kosthold for et barn med legg

Relaterte artikler


 • effekten av grapefrukt
 • kosthold og aldring
 • mat høyt i histamin
 • fet mat å holde seg borte fra
 • som fet mat bør du ikke spise?
 • hva frukt inneholder kollagen?
 • advarsler for omega-3 renset fiskeolje
 • rask slanking tips å gå ned i vekt
 • turbinado sukker fordeler
 • kan en food slå håret grønt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com