de 10 sunneste matvarene i verden

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-08

Den maten du spiser spiller en viktig rolle for din generelle helse, fitness og lang levetid. The United States Department of Agriculture (USDA) definerer et sunt kosthold som en som er lav i sukker, salt og mettet fett. The USDA anbefaler også forbruker hele korn, frukt, grønnsaker og magre meieriprodukter, og minimere inntaket av rødt kjøtt. Det er mange sunn mat som gir en overflod av vitaminer, antioksidanter og mineraler. Inkludere disse super mat i kostholdet ditt for å avverge sykdom og forbedre din levetid.

Broccoli

Brokkoli er en grønnsak cruciferous som gir en sunn dose av karotenoider, folsyre og vitamin C. Ifølge Centers for Disease Control og forebygging, til de beste måtene kokk brokkoli er til damp, stir-fry eller mikrobølgeovn det før det er fortsatt klar. Koking er ikke å foretrekke, fordi noen av næringsstoffene går tapt under kokeprosessen.

Flaxseeds

Disse små frø fra linet anlegget er lastet med fiber og er gode kilder til essensielle omega-3 fettsyrer. For å sikre regelmessig inntak, kan du legge til bakken linfrø i matvarer som brød, supper og frokostblandinger.

Løk

Kepaløk, sjalottløk og hvitløk tilhører samme plantefamilie og har flere helsemessige fordeler. De har antimikrobielle egenskaper, kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdom, og kan også forhindre visse kreftformer.

Barley

Dette kornet er en god kilde til selen, tiamin, niacin, antioksidanter og fytokjemikalier som kan redusere risikoen for kreft og hjertesykdom. Bygg gir også kostfiber.

Bær

jordbær, blåbær og bjørnebær er lastet med antioksidanter og er svært lavt i kalorier. De inneholder også fiber og mange næringsstoffer som bidrar til å forbedre hukommelsen og redusere risikoen for sykdommen.

Søtpoteter

Disse grønnsakene er høy i vitamin C og kalium. De er også fulle av fiber og smaker godt i en rekke oppskrifter.

egg

Egg er gode kilder til protein og inneholder lite kalorier. De inneholder antioksidanter som lutein og zeaxanthin, som er gunstig for øynene. De inneholder også vitamin kolin, som forbedrer hjernens funksjon og hukommelse.

Beans

Beans er en kilde til protein og fiber. De inneholder også viktige mineraler som magnesium, sink og jern. Du kan bruke dem i en rekke oppskrifter.

Wild Salmon

Vill laks er høy i omega-3 fettsyrer og er en god kilde til antioksidanter og protein. Det er et bedre valg av matvarer enn oppdrettslaks, som har mer miljøgifter.

Gresk Yoghurt

Gresk yoghurt er en tykkere versjon av vanlig yoghurt. Det er lavere i laktose og karbohydrater enn vanlig yoghurt. Det er også høyere i protein, og har gunstige bakterier som gjør yoghurt så sunn.

46 47 48 49 50


Previous:de negative effektene av Tupelo honning Next:hvordan gifte i 24 timer

Relaterte artikler


 • mat som smelter mage fett
 • FDA anbefalte mengder porsjoner
 • rollen til en metabolitt
 • anbefalt kosthold mat
 • makrobiotisk spise
 • Atkins måltid ideer
 • skadelige effekter av mat konserveringsmidler
 • den beste protein pulver merkevarer
 • den sanne hemmeligheten til en flat mage
 • liste over matvarer for sunn mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com