bivirkninger av fiskeolje caps

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-25
Fiskeolje caplets gi flere fordeler, blant annet å senke blodtrykket og triglyseridnivåer, forebygge hjertesykdom og slag, og hjelpe lindre depresjon og smertefulle perioder ifølge WebMD. Mange av disse fordelene er knyttet til den høye omega-3 fettsyrer som finnes i caplets. WebMD sier den menneskelige kroppen ikke kan lage omega-3 fettsyrer fra vegetabilske omega-6 fettsyrer som er vanlig i det amerikanske kostholdet. Fiskeolje caplets, vanligvis laget av sild, makrell, tunfisk, kveite, laks eller tran kan bidra til å gjøre opp for omega-3 mangler, de gjør har noen bivirkninger, men

Gastrointestinal Opprørt

Mage problemer toppen. listen av fiskeolje bivirkninger. De tar fiskeolje kan oppleve økt raping, inkludert burps med en fishy ettersmak. Acid reflux, abdominal oppblåsthet, halsbrann og dårlig fordøyelse kan også forekomme. Folk kan lider av diaré, som kan være alvorlig når fiskeolje doser er høy i henhold til Mayo Clinic. For å redusere disse bivirkningene, ta fiskeolje med måltider, starte dosen gradvis og holde piller i fryseren.

Blood Sugar

Svak økning i fastende blodsukker dukket opp hos diabetikere som tok fiskeolje kosttilskudd. The Mayo Clinic sier bevisene angir ikke langtidseffektene, men diabetikere bør likevel drøfte fiskeolje kosttilskudd med en medisinsk faglig.

Kolesterol

Fiskeolje reduserer triglyseridnivåer, men ifølge WebMD, kan det øke low-density lipoprotein eller dårlig kolesterol.

Bleeding

Doser høyere enn tre gram per dag kan øke sjansen for blødninger på grunn av en innvirkning på koaguleringsevne. The Mayo Clinic sier dette kan føre til neseblod, blod i urinen eller hemoragisk slag i noen tilfeller.

Lavt blodtrykk

Fiskeolje har en positiv effekt på blodtrykket, ifølge WebMD. Dessverre ser det ikke diskriminerer mellom høyt blodtrykk og normalt sunt blodtrykk. Dermed kan det føre til lavt blodtrykk, spesielt ved høye doser. Folk som allerede bruker medisiner for å senke blodtrykket bør bruke den med omhu.

Miljøgifter

Enkelte arter av fisk inneholder kvikksølv og andre kjemikalier. Fiskeolje tilskudd ikke inneholde høye nivåer av forurensning i henhold til Mayo Clinic, men er denne bivirkningen mer vanlig med fisk kjøtt enn andre typer kjøtt. Pass på at fiskeolje tilskudd ikke kommer fra hai, konge makrell, sverdfisk eller tilefish.

Sjeldne Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan fiskeolje kosttilskudd forårsake en liten høyde i leverfunksjonsprøver, selv om dette er en svært sjelden bivirkning. Noen rapporterer også utslett på huden. I personer med bipolar lidelse eller depresjon, kan mani noen ganger oppstå. Det har også vært rapporter om rastløshet og formication (følelsen av maur krypende over huden).


Previous:carb free matvarer listen Next:lite sukker måltid ideer

Relaterte artikler


 • gode sunne kilder til protein
 • mat label regelverk i canada
 • hva skal tenåringer har i sitt daglige kosthold?
 • 10 beste mat å gå ned i vekt
 • diett tips for vinteren
 • frokost for et balansert kosthold
 • høy protein måltider for menn
 • aktiviteter for å lære næringspyramiden
 • hvordan å få muskler og størrelse
 • hvordan å forklare næringspyramiden
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com