B12 komplekse ytelser

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-01
Vitamin B12 kompleks (kobalamin) er vannløselig og forekommer naturlig i fisk, skalldyr, kjøtt og meieriprodukter. . Vitamin B12 er også tilgjengelig som et supplement og brukes til å berike enkelte bearbeidede matvarer. B12 er ett av åtte B-vitaminer som samlet har en effekt på metabolismen av alle celler i kroppen. Disse vitaminene påvirke DNA-syntese (produksjon) og forskrift (kontroll). Vitamin B12 har en rekke fordeler, inkludert å opprettholde friske celler og et sunt nervesystem og støtter vekst og utvikling hos barn.

opprettholde friske celler

En av de primære funksjonene til vitamin B12 er etableringen av røde blodceller. Røde blodceller er kroppens måte å ta oksygen fra lungene og bærer den til alle andre celler i kroppen. Denne prosessen er gjennomført via kroppens sirkulasjonssystemet. The oksygen overføres av de røde blodcellene til andre celler i kroppen gir disse cellene med oksygen, eller energi, de trenger for å utføre jobben sin rasjonelt og effektivt. Røde blodceller også effekt fargen på huden og leppene.

Central Nervous System

Vitamin B12 har en viktig funksjon i helse i nervesystemet. Nervesystemet er ansvarlig for overvåking organer og konstruere og bearbeiding av informasjon mottatt fra sansene. Hver nerve i kroppen er omgitt av en fet foringsrør eller kappe som beskytter den. Dette dekker består av et protein som kalles myelin. B12 spiller en kritisk rolle i kjemiske reaksjoner (metabolisme) som er avgjørende for å holde myelin friske og funksjonelle. Når det er en mangel i nivået av B12 i kroppen, kan det være alvorlige og irreversible nevrologiske skader.

Barn Vekst og utvikling

Vitamin B12 spiller en betydelig rolle i sunn vekst og utvikling i perioden før unnfangelse (periconceptional periode) og tidlig graviditet. Kvinner som har de nødvendige nivåer av B12 i kroppen før unnfangelse og tidlig i svangerskapet er statistisk mindre sannsynlig å levere et barn med nevralrørsdefekt. Nevralrørsdefekter referere til ryggsøylen, og har vanligvis en negativ innvirkning på hjernens utvikling av fosteret. Passende nivåer av B12 i preconception perioden og gjennom hele svangerskapet har en positiv effekt på spedbarn veksten knyttet til kognisjon (læring og tenkning) og sosial utvikling.


Previous:hvordan du beregner noens bmi Next:en liste over anti-aldring mat

Relaterte artikler


 • forsvarlig oppbevaring av mat prosedyrer
 • aktiviteter for å lære næringspyramiden
 • glutenfri kosher mat
 • vitamin c for energi
 • standard kosthold
 • hundre kilometer kosthold
 • gode kilder til kalsium
 • næringsrik mat for idrettsutøvere
 • negative virkninger av langvarig bruk av protein vibrering
 • mat som smelter mage fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com