ulemper med en usunn diett

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-19
Har du jevnlig finne deg selv å hoppe over måltider, eller på vei til en drive-thru? Med vår hektiske og krevende tidsplaner, gjør de fleste av oss ikke vie tid og oppmerksomhet vi skulle til å spise riktig. Ditt kosthold er et aspekt av helsen du kan kontrollere. Hver bite deg ta saken. Usunne matvaner forteller kroppen til å reagere på noen svært negative og livstruende måter -. Måter som kanskje ikke engang være synlig før det er for sentSpise mat som mangler viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer er usunn. Disse typer matvarer også en tendens til å være høy i mettet fett, sukker og alkohol. En diett lav på protein og mye bearbeidet og stekt mat, omega 6 fettsyrer og høy glykemisk karbohydrater påvirker negativt på helsen.

Underernæring

Enten du spiser for mye eller for lite, hvis du er ikke spise en balanse av riktig type mat, er du tappe kroppen for viktige vitaminer og mineraler den trenger for å fungere optimalt. En mangel på visse vitaminer kan forårsake mangelsykdommer som skjørbuk og rakitt. Mineralmangel kan føre til svak eller benskjørhet, anemi og en uregelmessig hjerterytme. Ikke bare trenger du å sørge for at du spiser nok mat hele dagen, men du må også sørge for at det er en sunn balanse av magre proteiner, karbohydrater og fett.

Fedme

Det mest åpenbare, synlige og felles resultat av usunn mat er fedme. Ifølge «Journal of American Medical Association," om 65 prosent av Nord-amerikanere er overvektige. Mens fedme er synlig på utsiden, er det virkelige bekymring hva som skjer mikroskopisk. Når du spiser overskudd av høy glykemisk karbohydrater (for eksempel stekt mat, chips, cookies og brød), begynner kroppen å produsere overskudd av insulin. Til syvende og sist, forteller denne ekstra insulin kroppen å lagre fett, raskere aldring prosessen og er forløperen til insulinresistens i kroppen. Videre utover insulin ikke bare forteller dine fettceller til å lagre mer fett, hemmer det også utgivelsen av lagret fett tilbake i kroppen til å bli brukt som energi.

Chronic Disease

Som et resultat av usunn matvaner, som å spise omega-6 fettsyrer (planteoljer som mais, soya, solsikke og safflower), utvikler kroppen stille betennelse. I motsetning til betennelse, noe som fører til smerter og plager, stille betennelse går ubemerket hen i kroppen før det utvikler seg til kroniske tilstander som hjerte-og karsykdommer, diabetes, leddgikt og kreft. Silent, akselererer lavt nivå betennelse utvikling av kroniske sykdommer.

Overdreven Vekttap

For de som ofte går glipp av måltider eller forbruke langt færre kalorier enn kroppen trenger, kan de oppleve mye i vekt som følge av deres usunne matvaner. Losing vekt gjennom feilernæring og kaloriforbruk er ikke en sunn måte, og du vil miste fett i stedet for muskler. Bare fordi du mister vekt betyr ikke at du er frisk. Denne type vekttap senker stoffskiftet, og får kroppen til å bruke muskler og organer for energi.

Akselerert aldring

Mat kan senke eller akselerere aldringsprosessen. Det er fire bidragsytere når det gjelder aldring: frie radikaler, blodsukker, kortisol og insulin nivåer, som alle er påvirket av mat. Hormoner og celler må være i stand til å kommunisere med hverandre effektivt for å opprettholde balanse i kroppen din. Den rette balansen av hormoner bremser aldringsprosessen, mens feil balanse akselererer det. Usunne matvaner, som du kan gjette, heve frie radikaler, blodsukker og insulin nivåer, fremskynder aldringsprosessen. Dermed kan usunne gjøre deg år eldre enn du egentlig er.


Previous:Hvordan kan jeg gå ned i vekt og få muskelmasse? Next:hvordan du planlegger på forhånd når du skal kjøpe sunn mat

Relaterte artikler


 • de beste måtene å bruke whey protein
 • hva er autolyserte gjærekstrakt?
 • hva er spirulina
 • hvordan å følge high school reunion kosthold
 • hvilke matvarer bidra til øke stoffskiftet?
 • Hva er fordelene med hvete gress pulver?
 • tre-dagers rullebanen kosthold
 • Hva er Himalaya salt godt for?
 • hvordan legge til vitaminer
 • en liste over anti-aldring mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com