riktig kosthold mat ideer

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-09-21
Den gjennomsnittlig person kan finne det vanskelig å avgjøre hva som skal klassifiseres som en skikkelig diett siden to personer ikke er de samme. Selv om et riktig kosthold kan variere, er det noen kosttilskudd retningslinjer å huske på når du prøver å opprettholde god ernæring, slik som forbruker frukt, grønnsaker og andre matvarer fra maten gruppene skissert på U. S. Department of Agriculture's næringspyramiden.

Frukt og grønnsaker

The USDA viser at den gjennomsnittlige voksne konsumerer ca to kopper frukt og tre kopper av grønnsaker daglig som en del av et riktig kosthold. Du kan få anbefalt serverer ved å legge en frukt til et par måltider gjennom dagen, eller ved å spise frukt som snacks. Til frokost kan du kutte opp en banan inne i frokostblanding eller spise en grapefrukt med egg og toast. Til lunsj kan du spise et eple med en sandwich eller klippe opp flere frukter å lage en fruktsalat. Applesauce eller en skål med druer kan spises etter middag som en dessert. Som for grønnsaker, kan du spise gulrot pinner med tunfisk, salat og tomat sandwich til lunsj eller har en bolle med salat i stedet. Du kan også prøve å tjene en eller to forskjellige typer grønnsaker med middag for ekstra variasjon. Erter og gulrøtter går godt sammen, men du kan også servere grønnsaker som mais og grønne bønner sammen.

Helkorn

Consuming den anbefalte 5-8 gram av hele korn daglig kan oppnås i løpet av ett måltid til frokost eller middag . Du kan vurdere å spise en hel-korn muffins med din vanlige frokost eller erstatte den med en bolle med havregryn. Mange frokostblandinger er også laget med hele korn. Middag kan inneholde en porsjon brun eller vill ris eller quinoa. En annen måte å få mer fullkorn er ved å spise brød laget med hele hvetemel som hvete og rug brød i stedet for loff. Ifølge WebMD, er popcorn også laget med hele korn, så du kan vurdere å spise det som snacks eller dessert.

Low-Fat Meieri

Selv om det er viktig å inkludere meieriprodukter som en del av et riktig kosthold, det mattilbudet bør være ca tre kopper av lav-fett meieriprodukter. Det er en god idé å inkludere minst en kopp redusert fett, lite fett eller fettfri melk med noen daglige måltid. Du kan ha melk med en skål med frokostblanding eller drikke den med måltider i stedet for brus. For en matbit, kan du vurdere å spise en lav-fett yoghurt eller cottage cheese med frukt. Fettfattig ost kan spises med smørbrød eller brukes til å tilberede middag retter som lasagne eller bakt makaroni og ost.

Lean Protein

Det er ikke vanskelig å få de anbefalte 5 til 6 januar /2 gram av lean protein daglig når det er så mange matvarer som inneholder det. Til frokost kan du spise to eggerøre, lunsj kan være en peanut smør, tunfisk, kylling eller kalkun sandwich. Utallige protein alternativer er tilgjengelige for middag når du lager mat med magert kjøtt, fjærfe, fisk, nøtter, frø, fisk, bønner og erter. Noen inkluderer chili laget med magert kjøttdeig og flere typer bønner, magert biff lapskaus, svinekoteletter med ris og grønnsaker, kylling og pasta, eller bakt fisk servert med din favoritt siderett.


Previous:når er granatepler klar til å spise? Next:hvorfor decongestant inhalers brenne?

Relaterte artikler


 • klar væske diett alternativer
 • Hvordan kan jeg miste 28 pounds raskt?
 • hvordan man skal fremme en diett
 • matvarer med fytosteroler
 • hvorfor drikke vann når du er på en diett?
 • tips for å øke appetitten
 • mat som øker din energi nivå
 • kilder til vitamin b2
 • Hvordan kan jeg slanke seg og bli definert?
 • om måltid erstatning programmer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com