næringsrik mat for idrettsutøvere

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-09-25
Mens en idrettsutøver treningsprogram er viktig, er riktig ernæring like avgjørende. Riktig mat må til drivstoff det harde arbeidet som en utøver utfører daglig. Ikke spiser nok eller spiser for mye av feil mat kan være veldig tøft på kroppen. Spise riktig mat kan forbedre ytelsen til en idrettsutøver.

Egg

Protein er en svært viktig del av en idrettsutøver kosthold på grunn av sin muskelbyggende evner, og egg en ideell kilde for det. Selv om et helt egg er høy i kolesterol, fordelene av vitaminer og mineraler som finnes i eggeplomme oppveier den litt høyere kolesterolnivå. Egg er høy i B-vitaminer, kjent for å hjelpe i muskel sammentrekning, og vitamin D, noe som kan øke muskelkraft. Å dra nytte av det høye protein innholdet uten for mange kalorier, kokk med en hel egg i tillegg til et par eggehviter.

Grønne greener

Dark, grønne blader er svært gunstig for idrettsutøvere. I tillegg til å være høy i vitaminer, mineraler og antioksidanter, de er også høy i vitamin K. Dette er et viktig vitamin for idrettsutøvere fordi det beskytter bein og blodårer. Det beste valg av grønne blader er spinat, brokkoli og rosenkål. Deres antioksidant innhold også bidrar til å reparere celleskader som kan ha blitt forårsaket av anstrengende aktivitet.

Havregryn

Havregryn er et fast innslag helsekost. Hele korn gir mange fordeler for hjertet på grunn på grunn av sin fiber som senker kolesterolet. Ifølge American Heart Association, en diett høy i hele korn reduserer kolesterolnivået i blodet og kan senke risikoen for hjertesykdom. Havregryn særlig er sunt for idrettsutøvere fordi det gir en følelse av fylde med færre kalorier og bidrar til å opprettholde blod sukker nivåer for energi.

Blåbær

Blåbær er betraktet som en super-frukt fordi de inneholder mange antioksidanter, samt fiber og karbohydrater for energi. Vitamin C i blåbær kan ha nytte immunsystemet, som skal være sterk for ytelse og bekjempelse av kulde og influensa virus.

Søtpoteter

Som havregryn, søtpotet inneholder komplekse karbohydrater som bidrar til å opprettholde riktig energinivå. De inneholder også mange antioksidanter, vitaminer og mineraler-spesielt beta-karoten og vitaminene C og E. Disse vitaminene arbeid for å beskytte mot dannelse av frie radikaler forårsaket av hard trening.

Yoghurt

Kalsium er den beste mineral for å bygge og beskytte bein, og yoghurt er en absolutt kilde. I tillegg til kalsium, inneholder yoghurt protein for å bygge muskler, karbohydrater for energi og sunne bakterier. Unflavored gresk yoghurt er det beste valget, sier health. com, fordi den inneholder mindre behandlet sukker, noe som kan være skadelig for energinivået.


Previous:hvordan å få muskler og størrelse Next:typer av fôring for rør mating ledelsen

Relaterte artikler


 • hvordan å sammenligne phentermine og efedrin
 • god mat å spise for akne utsatt hud
 • hvordan du spiser for en sunn baby
 • skolemat vs fastfood
 • godt humør kosthold mat
 • USDA mat pyramide for barn
 • super hjerte mat
 • den beste måten å miste lår fett fort
 • naturlige måter å miste vekt raskt uten trening
 • vitaminer som hjelper rense systemet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com