matvarer som kan hjelpe deg å sove

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-09-22
spise visse matvarer, eller en kombinasjon av mat på kvelden kan hjelpe deg å sove. Nøkkelen er å velge naturlige beroligende midler, som tryptofan, og mat med høy glykemisk rangering. Tryptofan er en nødvendig ingrediens for å produsere signalstoffet kalles serotonin, som roer kroppen og induserer søvn. Mat som gjør deg søvnig kan også bidra til å lette symptomene på visse medisinske tilstander som påvirker søvnen, inkludert depresjon, kreft, Parkinsons sykdom og søvnløshet.

Poteter

Poteter og søtpoteter er rot grønnsaker som ikke spike blodsukker nivåer for høyt. Den vegetabilske er kjent for å fjerne syrer i kroppen som blokkerer tryptofan. Velg rød bakte poteter, pommes frites og potetmos laget med lettmelk å fremme en sunn søvn.

Meieriprodukter

Meieriprodukter inneholder tryptofan, som er grunnen til et varmt glass melk er ofte foreslått å indusere søvn . Velg fettfattig iskrem, redusert fett melk, fettfattig yoghurt og frossen yoghurt for de beste resultatene. Velg også vanlig eller vanilje smaker, og unngå kaffe-flavored meieriprodukter

Grønnsaker

Lav i protein og høy i karbohydrater, fremmer grønnsaker hjelp sove-spesielt asparges, brokkoli, blomkål, mais, grønnkål, spinat , squash, erter og gresskar. Paring karbohydrat-rik mat med melkeprodukter øker nivået av tryptofan i blodet.

Frukt

I følge ernæring spesialist Joy Bauer, er frukt en av de beste typer mat som produserer serotonin. Det mest effektive er mango, papaya, druer, appelsiner, grapefrukt og plommer. Bananer inneholder hormonet melatonin, som forteller hjernen er det på tide å stenge kroppen ned for natten. Vannmelon besitter også visse sukker og kjemikalier som fremmer produksjonen av serotonin og L-tryptofan.

Tofu Dessert

I følge Reader's Digest, spiser mat med høy glykemisk indeks fire timer før sengetid vil hjelpe deg å sovne i to den vanlige tid. På en enkel skala fra 1 til 100, rangerer en frossen tofu dessert høy med en verdi på 115. En annen dessert som induserer søvn er en skive av engel mat kake toppet med bær.

Honey

Hvis du spiser for mye sukker før du går til sengs, er det mer sannsynlig å holde seg våken lenger. En liten mengde av glukose, men kan sende et signal til hjernen som slutter å produsere signalstoffet assosiert med våkenhet. Før leggetid, legger honning i en kopp melk eller naturlig avslappende kamille te å hjelpe deg å sove.

Nøtter og frø

Mandler oppfordrer sove med sedative egenskaper av tryptofan og magnesium, som fungerer som et muskelavslappende middel. Leverer omega-3 fettsyrer i kroppen, flaxseeds naturlig forberede kroppen og sinnet for søvn. Andre valg er peanut smør og valnøtter. Velg usaltet nøtter og frø for best resultat.


Previous:tips for et balansert kosthold Next:hva skal mitt daglige vannforbruket være?

Relaterte artikler


 • grunner til hvorfor du bør drikke acai juice
 • den sanne hemmeligheten til en flat mage
 • problemer med miracleburn
 • de negative effektene av Tupelo honning
 • typer lunsj bokser
 • USDA diettbehov
 • eksempler på glykemisk indeks måltidene
 • hvordan å telle kaloriinntaket
 • drømme deg bort diett mat liste
 • liste over vitaminer for mennesker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com