hva slags mat inneholder trans fett?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-04
Trans fett er også kalt delvis hydrogenerte oljer eller trans fettsyrer. Selv om de kan forekomme naturlig, de fleste transfett i den enkeltes kosthold kommer fra kunstig transfett som er laget ved å behandle vegetabilsk olje med hydrogen under trykk. Når forbrukes i matvarer, transfett ikke bare heve LDL (dårlig) kolesterol nivåer, men faktisk lavere HDL (bra) kolesterol nivåer. The American Heart Association anbefaler at folk forbruker 2000 kalorier om dagen er ikke mer enn to gram transfett i sitt daglige kosthold.

Kjøtt og melkeprodukter

Kjøtt og melkeprodukter, inkludert biff, lam og smør, inneholder små mengder transfett. Det er imidlertid ennå ikke forstått om naturlig forekommende transfettsyrer har de samme negative effekter på kolesterolnivået som kunstig transfett.

Stekt Foods

Trans fett gir en ønsket smak og tekstur til stekt mat. Oljer med transfett kan brukes mange ganger i kommersielle fryers til en økonomisk besparelse for matprodusenter. Stekt mat inkluderer donuts, pommes frites og stekt kylling.

Bakte Goods

I tillegg til å endre smak og tekstur av mat, trans fett også øke en matens holdbarhet og er ofte lagt til pakket bakt varer. Disse produktene omfatter cookies, kjeks, muffins, pizza deig, bakverk, paier, kaker og icings. Stick margarin eller fett kan også inneholde transfett og hjemmelaget bakverk som er laget med disse fett kan senere inneholde transfett også.

"Trans Fat Free" Foods

FDA Regelverket krever at mengden transfett inngå på den ernæringsmessige informasjonen del av et produktets etikett. Men, er produkter med mindre enn 0,5 gram transfett per porsjon juridisk lov til å hevde at de er "Trans Fat Free" på pakken. Siden det totale anbefalt daglig inntak av transfett er bare ca 2,0 gram, mat som er "gratis" av transfett kan fortsatt være en betydelig del av en persons daglige trans fett inntak.

Kolesterol Gratis Vegetabilske oljer

Noen fast-food restauranter annonserer at de koker bare i vegetabilske oljer eller i kolesterol-free oljer. Imidlertid, kan disse oljene fortsatt være hydrogenert og kan fortsatt øke kolesterolet.

Andre Snack Foods

Noen merker og varianter av mikrobølgeovn popcorn og instant latte kaffedrikker er begge kjent for å inneholde transfett. Den eneste måten å vite med sikkerhet om en matvare inneholder transfettsyrer og hvor mye det inneholder er å lese den ernæringsmessige informasjonen delen av produktets etikett.


Previous:matvaregrupper aktiviteter Next:Forskjellen mellom d-ribose & ribose

Relaterte artikler


 • LDL forårsaker
 • diett tips som virkelig fungerer
 • godt kosthold for å miste vekt og få muskler
 • enkle dietter for tenåringer
 • magic kylling diett plan
 • matvarer som kan hjelpe deg å sove
 • no-carb matvarer listen
 • hvordan å oppløse fettcellene
 • fordelene av vitamin C med nype
 • sunn bursdag snacks
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com