frokostmat for en diett

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-09-06
Mange ernæringsfysiologer og leger er enige:. Frokost er dagens viktigste måltid, særlig hvis du er slanking. Spise frokost kan gi deg energi til å takle den dagen, og en sunn, fettfattig måltid tidlig på dagen kan hjelpe avverge at sen-morgenen lull og tidlig ettermiddag sultfølelse, bidrar føre til bedre, sunnere avgjørelser i løpet av dagen.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker gir en rekke helsemessige fordeler som kan hjelpe en diett, inkludert fiber, naturlig sukker, vitaminer og næringsstoffer. Frukt er enkelt å legge inn frokost, ha et glass helt naturlig fruktjuice som appelsin eller grapefrukt, en håndfull friske bær eller slice en banan på toppen av en bolle med hel-korn frokostblanding. Grønnsaker også gå bra med frokost. Drikk et glass grønnsaksjuice, broil noen asparges å gå sammen med egg og kalkun pølse, eller grill løk og paprika for en omelett.

Helkorn

Mat rik på fiber kan nytte fordøyelsen og hjelpe til forstoppelse, i tillegg til næringsstoffer. Hele korn inneholder fiber og er lett å finne i frokost mat, med korn, muffins, brød og bagels alle tilgjengelige i hele-korn versjoner. Velg magre alternativer, slik som kli muffins, og hel-korn korn som ikke er høy i sukker. Den ekstra fordelen av å spise hele korn med frokost er at de vil hjelpe deg til å føle fyldigere lenger, så du vil ikke bli craving snacks like etter frokosten.

Protein

Protein er en viktig del av kosten, spesielt hvis du jobber ute. Protein bidrar til å bygge og reparere muskelvev, lage enzymer og hormoner, og styrke bein, muskler, hud og blod. Lav-fett proteiner er rikelig av i egg, redusert fett peanut smør og magert kjøtt, som fisk og kanadiske bacon. Unngå tradisjonelle, fettrik frokost proteiner som bacon og pølse, og velger i stedet for lavere fett alternativer som for eksempel kalkun bacon og kalkun pølse, eller hvis du velger svinekjøtt produkter, oppsøke redusert fett versjoner.

Meieri

Melkeprodukter er høy i kalsium, som hjelper fylle opp kroppens vev, væsker og celler. Unngå fete meieriprodukter som melk og fløte, og bruker full-fete oster i moderasjon eller velg redusert fett ost. Skummet eller fettfri melk, redusert fett cottage cheese og lite fett eller fettfri yoghurt gir fordelene med melkeprodukter uten kalorier og fett gram. Ta oppmerksom på når du kjøper fettfattig yoghurt for å sikre at de ikke er søtet med ekstra mengder sukker --- vanligvis finner i form av høy-fruktose mais sirup.


Previous:bivirkninger av omega-3 fiskeolje caps Next:sitron-rens retninger

Relaterte artikler


 • matvarer som inneholder konjugert linolsyre
 • mat for en rundetid band kosthold
 • hvordan du beregner din BMI ved å bruke metrisk skala
 • den galah kosthold
 • hva er høy frutose sirup?
 • mat som dialate blodårer
 • raske måter å miste 10 pounds
 • hvilke typer sure juicer
 • vitaminer er nødvendig for vegetarianere
 • hvordan å lage en falsk mat etikett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com