egenskaper sesamfrø

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-09-26
The sesam-anlegget, en av de eldste kulturplanter i verden, er en kilde til mat og olje. . Dens egenskaper gjør det nyttig i områder så forskjellige som kosttilskudd-mat som gir helsefordeler, legemidler og i produksjon av kosmetikk. De helsemessige fordelene avledet fra sesamfrø spenner fra å senke risikoen for hjerteinfarkt å dempe symptomene på PMS.

Antioksidant, antibakteriell og anti-inflammatoriske egenskaper

Sesamfrø er omtrent 50 prosent olje og 45 prosent måltid. Sesamfrø olje inneholder to antioksidanter, sesamol og sesamolin. The Agricultural Marketing Resource Center rapporterer antioksidantegenskaper i sesamolje nøytralisere frie radikaler og gjøre det effektivt som en antibakteriell og en anti-inflammatorisk agent med medisinsk og farmasøytisk bruk.

Vitaminer

Sesamfrø inneholder næringsstoffer som er gunstig for opprettholde god helse som vitamin A, B1, B3, B6, B12, E og folat. Ifølge National Anemi Action Council, B-vitaminer hjelper kroppen i produksjon av protein og energi. The Health Vitaminer Guide rapporter betydningen av vitamin C for immunitet beskyttelse og vitamin E for å hjelpe kardiovaskulær funksjon.

Mineraler

Den mineraler som finnes i sesamfrø omfatter kalsium, kobber, jern, mangan, magnesium, kalium, fosfor, fytosteroler, natrium og sink. Ifølge Verdens sunneste Foods hjemmeside, disse mineralene gir en rekke helsemessige fordeler som omfatter bedre vaskulær og luftveiene helse, reduserer leddgikt smerte og hevelse, forebygge bentap, tilbyr migrene og PMS lettelse og senke kolesterolet.

Fett

Verdens sunneste Foods rapporter sesamfrø inneholder omega 3 fettsyrer og omega 6 fettsyrer, begge funnet i flerumettet fett. Ifølge MDidea. com, den totale umettede fettsyrer innhold av sesamfrø er 82 prosent-44 prosent av som er flerumettet fett med de resterende 38 prosent kommer fra enumettet fett. Sesam er en plante mat, og derfor inneholder den ingen kolesterol. Imidlertid inneholder sesamfrø litt mettet fett.

Protein

En unse av ubrente, avskallet (med den ytre dekker fjernet) sesamfrø inneholder 6 gram protein. Ristet for matlaging, minsker deres proteininnholdet litt til 4,8 gram.

Karbohydrater

Untoasted sesamfrø inneholder 3,1 gram kostfiber per unse. MDidea. com stater tapet i protein som oppstår gjennom prosessen med å riste faktisk fører til en gevinst på fiber, øker innholdet til 4,8 gram.

Sesamfrø Farger

Avhengig av regionen hvor de er dyrket, sesam frø vokser i en rekke farger: hvit, svart, gult og rødt. For eksempel landene i Mexico, Guatemala og El Salvador produserer hvite sesamfrø, Kina og Thailand dyrke svarte sesamfrø. Ifølge Agricultural Marketing Resource Center, jo lettere blir frøet farge, jo høyere kvalitet. Naturlig frø, de som fortsatt unhulled-med den ytre dekker intakt, har en marmorert beige farge.


Previous:Hva er fordelene med wheatgrass skudd? Next:hva er de seks fettforbrenningen hormoner?

Relaterte artikler


 • hvordan å legge på i en uke
 • crash dieting teknikker
 • hva slags mat er dårlig for høyt blodsukker?
 • hvordan du beregner vitamin inntak
 • balansert kosthold tips for kroppen bygningen
 • gratis online vekttap og treningsprogrammer
 • Listen av jern matvarer
 • hva har vitaminer d & k til felles?
 • matvarer for å unngå for tarmgass
 • de helsemessige fordelene ved muscadine vin
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com