effektive vitaminer for røykere

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-09-02
Sigarettrøyking kan føre til ødeleggende virkninger, skjære et røykere forventet levealder med 10 til 12 år, ifølge SmokingEffects. org. Det er anerkjent som den ledende kilde til både forebygges og tidlig død på verdensbasis. Røyking depletes også kroppen av essensielle vitaminer. Mens slutte er det beste alternativet for å forebygge røyking-relatert sykdom, tar visse vitaminer kan hjelpe bekjempe negative effektene av røyking.

Vitamin E

En av de første linjene av forsvaret i menneskelig lungevevet mot destruktive røyken er vitamin E, sier Maret Traber, professor i ernæring ved Oregon State University. Dersom tilstrekkelige mengder vitamin E er til stede i kroppen, kan det beskyttende antioksidant samhandle med peroxyl radikale skapt av sigarettrøyk og forhindre skade på lunge membraner. Vitamin E kan gjøres om til en destruktiv radikal i seg selv, men uten gode nivåer av vitamin C. Vitamin C

Vitamin C, en antioksidant, kan vitamin E for å forbli i eller vende tilbake til en ikke-radikal form og fortsette sin beskyttende rolle, ifølge studien resultater fra Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Samlet konklusjoner av studien bestemt vitamin C tilskudd beskyttet plasma nivåer og funksjon av vitamin E, resulterer i omtrent samme nivå av antioksidanter beskyttelse for røykere som for røykere.

Vitamin B6 og Methionine

Tilstrekkelig mengder aminosyrer og vitamin B6 i kroppen kan redusere risikoen for lungekreft til det halve, selv i røykere, ifølge forsker Paul Brennan av International Agency for Research på kreft. Vitamin B6 hjelper kroppen å bryte ned protein og bevare røde blodlegemer, i tillegg til å utføre andre kroppsfunksjoner. Metionin hjelpemidler vitamin B metabolisme. En studie finansiert av World Cancer Research Fund konkluderte folk i de øverste gruppen for B-vitamin nivåer hadde 56 prosent mindre sjanse for å pådra lungekreft enn de i den laveste gruppen. Personer med de høyeste nivåene metionin hadde en 48 prosent redusert risiko.

Antioksidanter

Antioksidanter hjelpemiddel i cellulær skade forebygging. Ytterligere antioksidant kosttilskudd som folsyre og tiamin kan bekjempe noen av effektene av røyking.

Multivitamin

Daily multivitaminer inneholder næringsstoffer som støtter skikkelig kroppsfunksjoner. Når du velger en multivitamin, men bør røykerne unngå produkter som inneholder høye nivåer av beta-karoten. Selv om en vesentlig del av et sunt kosthold for ikke-røykere, beta-karoten øker risikoen for lungekreft hos røykere og tidligere røykere.


Previous:de beste måtene å spise for å gå ned i vekt Next:rosa grapefrukt fordeler

Relaterte artikler


 • hvordan brenne overflødig fett
 • fettforbrenning råd
 • matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold
 • god mat å spise for akne utsatt hud
 • Listen over low-carb grønnsaker
 • de helsemessige fordelene ved muscadine vin
 • hvor lenge kan du holde fersk fisk i kjøleskapet før du spiser den?
 • Listen over vanlige karbohydrater
 • hvordan å lage en hjemmelaget ECA stack
 • hva er dulse pulver?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com