vitaminer for trening

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-18
Mens det er viktig for alle å ha et kosthold som inneholder kjernen vitaminer, for en person som trener atletisk, core vitaminer er avgjørende. Enkelte vitaminer kan hjelpe en utøver realisere sin fulle potensiale, og enhver seriøs idrettsutøver burde vite hva vitaminer hun bør ta.

Vitamin C

Vitamin C er en viktig vitamin for enhver person som utøver. Det er et vannløselig vitamin, betyr det ikke kan lagres i fett celler som mange andre vitaminer. Fordi det er vannløselig og ikke lagres godt i kroppen, er det nødvendig å ta den flere ganger om dagen, som det er resirkulert raskt og kastet ut gjennom urinveiene. Vitamin C er en antioksidant som hjelper kroppen å gjenopprette ødelagte celler. Det hjelper også i etableringen av kollagen. Ifølge getbig. com, er bindevevet består av kollagen. Som en utøver begynner å løfte tyngre vekter, for eksempel, er det viktig for ham å styrke bindevev som holder sine muskler på plass. Det er best å ta vitamin C i flytende eller naturlige form (gjennom appelsiner og andre sitrusfrukter), som kroppen ikke kan forbrenne vitamin C i pilleform like lett.

B vitaminer

Det er flere forskjellige vitaminer i B familie som har positive effekter for opplæring. Niacin (B3) brensel celler og gir energi til en utøver ved å hjelpe kroppen å forbrenne maten. Tiamin (B1) bidrar til å øke oksygen strømme til musklene, øker treningen evne og muskel størrelse. Pyridoksin (B6) er en annen viktig B-vitamin. Protein er viktig i muskelvekst, for å forbrenne protein, trenger kroppen pyridoksin

Vitamin D

Vitamin D er også anbefalt for noen bodybuilder eller idrettsutøver i trening. . Det hjelper kroppen absorbere og forbrenne både fosfor og kalsium. Kalsium styrker benbygning og lar kroppens muskler til å vokse. Fosfor, ifølge getbig. com, tillater kroppen å ha raske, sterke muskelkontraksjoner. Muskelsammentrekninger er avgjørende for en produktiv treningsøkt. Vitamin D finnes i matvarer som melk, fisk, egg, og fiskeoljer. Vitamin D kan også gjøres i kroppen gjennom sollys. The Mayo Clinic sier at så lite som 10 minutter av eksponering for sol daglig kan være nok til å forhindre vitamin D-mangel.


Previous:matvarer som hemmer jern Next:rippet drivstoff fakta

Relaterte artikler


 • tre-dagers rullebanen kosthold
 • Hva er fordelene med et hjerte-sunt kosthold?
 • CoQ10 100 mg fordeler
 • hvordan å behandle ADHD med et glutenfritt kosthold
 • mat-baserte vitaminer for tenåringer
 • ADHD barnas kosthold
 • aminovol bivirkninger
 • hvordan å behandle ADHD med kosttilskudd
 • naturlige dietter for ADHD og legge ungene
 • hvordan du legger greener til kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com