mat som øker dopamin

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-22

Du trenger:
Frukt
. Grønnsaker.
Lean protein.
Belgfrukter.
Hele korn.
Rikelig med vann.

Dopamin er en nevrotransmitter i hjernen sentrale og perifere nervesystemet. Dopamin påvirker hukommelsen, bevegelse, kognisjon, nytelse og belønning. Redusert dopamin har vært knyttet til ADHD, avhengighet, depresjon og Parkinsons sykdom. Fordi vår hjerne bruker næringsstoffer fra mat til å produsere signalstoffer, kan en ubalansert kosthold forårsake lavt dopamin nivåer, dermed skaper kaos på vår personlighet og atferd. Heldigvis, som omfatter visse vanlige matvarer i kostholdet kan gi hjernen nok byggeklosser til å produsere nok dopamin.

Mandler

Mandler inneholder fenylalanin, en essensiell aminosyre som er nødvendig for produksjonen av dopamin. Rå mandler er den beste kilden siden de er ubehandlet og lavere i natrium enn røkte eller salte mandler. Tidlig på ettermiddagen, så mange folk begynner å føle seg mentalt svak, kan mandler være en smart snacks som kan øke mental klarhet

Chocolate

Sjokolade er ikke bare deilig,. Også inneholder fenylalanin, en aminosyre som er avgjørende for produksjonen av dopamin. Denne kombinasjonen av smak og ernæringsmessige verdi kan bidra til å heve sjokolade status fra skyldig nytelse til en skyldfølelse-fri nytelse. Selvfølgelig, på grunn av sin sukker-og fettinnhold, er moderasjon fortsatt nødvendig. Mørk sjokolade med minst 70 prosent kakao har den høyeste konsentrasjonen av dopamin-bygningen fenylalanin.

Bananas

Tyrosin er en annen aminosyre som trengs for produksjon av dopamin. Pakket med andre næringsstoffer i tillegg, bananer er en utmerket kilde til tyrosin, som bidrar til å heve dopamin nivåer. Høy i kalium, bananer også er bra for hjerte og muskler, og inneholder de 16 prosent av USDA anbefalte daglige inntak av kostfiber. Om sommeren, frosne bananer lage sunn popsicles.

Egg

Fenylalanin er bare ett av ni aminosyrer egg gir. Egg er også en av de få matvarer til naturlig inneholder vitamin D. Og egg er en allsidig protein kilde, med endeløse muligheter oppskrift. Siden dopamin nivåene reduseres under søvn, trenger hjernen et løft av fenylalanin i morgen. Så men de er forberedt, kan egg være en smart måte å starte dagen og øke dopamin nivåer første om morgenen.

Fisk

Fisk er en god kilde til omega-3 fettsyrer, noe som hjelpemiddel hjernens utvikling og funksjon. Disse fettsyrene er nødvendige for å bygge nevrotransmittere, som dopamin. Fisk er også lav i mettet fett og kolesterol. Dypt vann fisk som makrell, laks, tunfisk, kveite, regnbueørret og sardiner har den høyeste mengder av omega-3 fettsyrer.

Epler

Epler er høy i to kraftige antioksidanter, quercetin og polyfenoler. Disse antioksidanter hjelper til å opprettholde dopamin nivåer ved å beskytte dopamin celler fra skade. Av alle epler, Red Delicious og Nord-Spy skryte av den høyeste mengden antioksidanter. For å få best ernæringsmessige verdien av epler, er det viktig ikke å skrelle dem, huden har fem ganger så polyfenoler finnes i kjødet. Epler kan bli blandet med mest all slags mat. For eksempel kan du prøve å legge skiver til en kalkun sandwich eller kuber til hele hvete pannekaker.

Jordbær

Som alle bær, er jordbær fullpakket med næringsstoffer og fiber. Og det er ingen overraskelse at de inneholder høye nivåer av vitamin C, en felles antioksidant. Men jordbær er også høy i fenol antioksidanter som antocyaner og ellagitanninene. Disse antioksidantene beskytter dopamin cellene mot skade. På grunn av dem, kan spise jordbær hjelpe øke hjernens dopamin nivåer. Men ofte mindre i størrelse, har økologisk jordbær er funnet å være høyere i antioksidanter, ifølge en studie publisert i den elektroniske tidsskriftet "One PLoS. "Du kan prøve jordbær med et dryss av kanel, eller som en søt tillegg til en spinat salat.


Previous:informasjon om vitamin b2 Next:høy carb matvarer listen

Relaterte artikler


 • nitro-tech instruksjoner
 • hva drikker forårsake dehydrering?
 • kan en food slå håret grønt?
 • hvitløk som et soppdrepende middel
 • typer protein pulver
 • informasjon om vitamin b2
 • risiko for brus
 • den beste protein pulver merkevarer
 • vegetariske kilder til kalsium
 • liste over matvarer ikke å spise mens du er på en lav-carb diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com