liste over matvarer som renser kolon

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-08-22
God kolon helse er viktig for å opprettholde en sunn kropp. Ditt kolon kan være ansvarlig for mange av kroppens plager, hvis ikke blir ivaretatt. I butikkhyllene, det finnes utallige produkter rettet mot kolon rensing, men de kan være ganske dyre og inneholder tilsetningsstoffer. Spis mat som er høy i fiber daglig for å hjelpe i renselsesprosess.

Helkorn

En diett høy i hele korn naturlig renser din kolon. Brød og korn som har er hele korn den logiske stedet å begynne, men du kan også få fullkorn fra havregryn og brun ris. Se etter hvete, havre, lin, kli og rug for å få en daglig dose av løselig fiber.

Frukt og grønnsaker

Dark-grønne grønnsaker er høy i klorofyll og har et høyt fiberinnhold. Noen å inkludere i kostholdet ditt er brokkoli, spinat, selleri, Romaine salat og rosenkål. Andre high-fiber grønnsaker inneholder gulrøtter, rødbeter, mais og squash.Tilsvarende mange frukt er også gode kilder til fiber. Noen av de beste fruktene for fiber er epler, kiwi, avokado, pærer, fersken, mango, papaya og appelsiner. De fleste bær, som jordbær, blåbær og bringebær, inneholder fiber, som gjør tørket frukt. Datoer, rosiner, fiken, svisker og aprikoser er alle gode kilder til fiber.

Nøtter, frø og bønner

Selv om mye fett, nøtter og frø er en god kilde til fiber. er valnøtter, mandler, solsikkefrø, pinjekjerner og linfrø alle gode valg, som er peanøtter, macadamia nøtter og hasselnøtter. Belgfrukter er også en stor kilde til fiber. Noen high-fiber varianter er nyre bønner, black-eyed peas, gule erter, Lima bønner og marinen bønner.

Mye vann

Dehydrering, eller utilstrekkelig vannforbruk, kan føre til toksisitet i avføringen, samt som forstoppelse i kroppen din. Du kan høre varierende teorier om hvor mye du skal spise, men en god tommelfingerregel er å ta din totale kroppsvekt, deler den i to og drikker at mange gram vann per dag. For eksempel, hvis du veide 170 pounds, ville du drikke 85 gram vann per dag. Dette beløpet må ikke være vann alene. Det kan blandes med urtete eller utvannet juice. Styr klar av koffeinholdige drikker, på grunn av dehydrering av natur koffein.


Previous:høy carb matvarer listen Next:hvordan gjøre hvetespirer

Relaterte artikler


 • Kina næringspyramiden guide
 • Hva er fordelene med Udo’s olje?
 • hva kan jeg spise for å heve min B12?
 • matvarer for å unngå med en gjær intoleranse
 • matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold
 • hva de skal mate barna med ADHD
 • hvilke matvarer klart tilstoppede arterier?
 • fordelene med fruktose
 • de beste måtene å miste kjærligheten håndtak
 • hva holder maten fra å komme inn i lungene?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com