hurtigvirkende karbohydrater liste

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-08-30
I dag har vi lever i en verden der Atkins og South Beach dietter er spioneringen som vellykkede måter å gå ned i vekt. Begge diettene eliminere alle karbohydratene i sin første fase. Dr. Arthur Agatston, grunnlegger av South Beach dietten, tatt opp til TIME Magazine at når dieters tilbake til å spise regelmessig etter å ha fulgt hans program, ville de mest sannsynlig gjenvinne sin tapte vekt. Karbohydrater spiller en vesentlig rolle i kosten, forsyner kroppen med drivstoff og øke blodsukkeret. Men ikke alle karbohydrater handle de samme. Noen karbohydrater vil øke blodsukkeret høyere og raskere enn andre, noe som er viktig for post-workout snacks og folk som lider av hypoglykemi. Disse blod-sukker-raising karbohydrater er kjent som hurtigvirkende karbohydrater.

Process

Selv om alle karbohydrater øker blodsukkeret, vil hurtigvirkende karbohydrater arbeide raskere enn slow-fungerende karbohydrater. Det er lettere for kroppen å konvertere dem til glukose. Glukose er raskt fordøyd i magen. Det reiser deretter til tynntarmen og absorberes av blodet. Når glukose kommer inn i blodbanen, kan hele kroppen utnytte energien sin.Oftere enn ikke, enkle sukkerarter, som består av de enkleste molekylstrukturen, break ned raskere enn komplekse sukkerarter, som har lengre molekylkjedene. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Poteter, som inneholder kompleks kjede molekyler, er fordøyd raskt. Den molekylære kjeden har så mange grener at det kan brytes ned lett.

Typer

Noen hurtigvirkende karbohydrater er poteter, hvitt brød, ikke-diett brus, strøm drinker, rosiner, melk, livreddere, fruktjuice , klebrig hvit ris, kake frosting, gelé bønner og spaghetti. Noe mat som inneholder sukker, honning eller sirup er et hurtigvirkende-carb. Det er også mulig å kjøpe glukose tabletter og geleer.

Bruker

Fast-handler karbohydrater kan inntas etter en treningsøkt. Dette vil spike insulin nivåer og direkte maksimal blodstrøm til musklene, slik at de kan få mer næringsstoffer og starte reparasjon.For mennesker som lider av hypoglykemi (lavt blodsukker), er det viktig å alltid bære en tilførsel av hurtigvirkende karbohydrater. Symptomene på lavt blodsukker er hjertebank, tretthet, sult, svette, skjelving og forvirring. Når du begynner å føle disse effektene, bør du spise 10-15 gram av hurtigvirkende karbohydrater. Hvis du etter 15 minutter, ditt blod sukker nivåene er fortsatt for lavt (under 70 mg /dl), bruker en annen 15 gram hurtigvirkende karbohydrater. Gjenta dette inntil blodsukkeret er stabilt.


Previous:FDA anbefalte mengder porsjoner Next:hjemmelaget drikk for vektøkning

Relaterte artikler


 • Hvordan spiser jeg gjøre high-sure matvarer?
 • Listen over low-carb matvarer
 • hvorfor drikke vann er bra
 • hvor lenge kan kalkun suppe sist i kjøleskapet?
 • ulemper med å bruke sukker erstatter
 • kosthold for sol sensitivitet
 • glykemisk verdier av matvarer
 • hvordan å oppløse fettcellene
 • hvordan du bruker klar rengjøre detox
 • liste over matvarer som renser kolon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com