fordelene av å ta omega-3 fiskeolje

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-17
Omega-3 fiskeolje er tilgjengelig i kapsel og flytende former i de fleste apotek og supermarkeder. Det er en fremtredende kilde til essensielle fettsyrer som docosaheksaoensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). Ulike varianter av fisk brukes ofte i produksjon av fiskeolje, som tilbyr flere helsemessige fordeler.

Hindrer og kontroller Heart Disease

Fiskeolje kosttilskudd kan redusere risikofaktorer som kolesterol og høyt blodtrykk som øker sjansene av hjertesykdom. Omega-3 fiskeolje kan også være gunstig i forebygging av arteriell plakk og blokker. I tillegg til å senke risikoen for hjertesykdom, kan det også redusere risikoen for slag, hjertearytmi eller unormal hjerterytme og hjerteinfarkt. (Se Referanser 2) Omega-3 fiskeolje er også gunstig å senke risikoen for dødsfall blant mennesker med en historie med hjertesykdom. (Se Referanser 1)

bidrar til å opprettholde blodtrykket

Omega-3 fiskeolje er gunstig i å senke blodtrykket hos personer med hypertensjon. Men fordi en høy dose av fiskeolje kan øke risikoen for blødninger, må pasienter konsultere legen sin før man spiser fiskeolje kosttilskudd. (Se Referanser 1)

Aids Behandling av Revmatoid artritt

Regelmessig inntak av omega-3 fiskeolje kan redusere revmatoid artritt symptomer som leddsmerter, stivhet og vanskeligheter med bevegelse. Fiskeolje reduserer betennelser i ledd og bedre mobilitet. Men det har ikke vært gunstig for å redusere slitasje i leddene på grunn av leddgikt. (Se Referanser 2)

Hjelper forbedre Kolesterol nivåer

Omega-3 fiskeolje øker nivåene av high-density lipoprotein (HDL) kolesterol i blodet. HDL kolesterol er bra for kroppen og senker risikoen for hjertesykdom og slag. EPA og DHA finnes i fiskeolje kosttilskudd kan også redusere nivåene av skadelige triglyserider i blodet. Imidlertid kan fiskeolje kosttilskudd også øke nivået av low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, som er skadelig for kroppen. (Se Referanser 1)

Hindrer Flekker på netthinnen

EPA og DHA er gunstig å senke risikoen for å utvikle macula degenerasjon, som er en kronisk øyesykdom som kan føre til tap av synet. Makuladegenerasjon påvirker macula, som er en del av retinal vev i øyet. (Se Referanser 3)

Senker risikoen for kreft

Omega-3 fiskeolje kan redusere sjansene for kreft og kontrollere veksten av kreft celler hos pasienter. Det kan redusere risikoen for brystkreft, prostatakreft og tykktarmskreft. Pasienter med tykktarmskreft kan også dra nytte av omega-3 fiskeolje, som har vist seg å kontrollere spredningen av kreftceller. (Se Referanser 2)


Previous:rippet drivstoff fakta Next:co enzym Q10 bruker

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre en elektrolytt erstatning drink
 • oppskrifter for barn med ADHD
 • hvor å restarte USANA
 • mat-baserte vitaminer for tenåringer
 • den beste pre-game mat
 • fôret for å få vekt og muskler
 • informasjon om SSS kolloidalt sølv
 • matvarer som blokkerer jern
 • ADHD ernæring
 • mat høyt på sunt fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com