Listen over makrobiotisk mat

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-23
macrobiotics er en type diett som bruker prinsippene om yin og yang å samle mat antas å balansere systemet. Den grunnleggende ideen er at alle matvarer er sammensatt av motstridende energier og å leve innenfor den naturlige orden på livet, bør energiene være balansert og kosthold fri for giftstoffer. I hjertet av en macrobiotics kosthold er en liste av ren, ubehandlet, hele matvarer.

Historie

Begrepet macrobiotics kommer fra de greske ordene "makro" betyr "stor" og "bios" som betyr "liv. "Ifølge Carl Ferré i sin bok" Pocket Guide to macrobiotics, "dietten var opprettelsen av George Ohsawa (1893-1966), en tuberkulose lidende som studerte alternative teorier om helse i et forsøk på å overvinne hans tilstand.

Expert Insight

Carl Ferré antyder at makrobiotiske prinsipper kan anvendes på alle områder av livet, men målet om en makrobiotiske kosthold er å gi kroppen med de essensielle næringsstoffer for å tillate det å fungere uten behovet for å lagre, eller eliminere, giftstoffer. Videre understreker macrobiotic kosthold hele korn og grønnsaker, fordi de har minst uttalt yin og yang kvaliteter.

Funksjoner

Grønnsaker og hele korn forbrukes i overflod. Fisk, hav grønnsaker og frukt moderat, og meieriprodukter og kjøtt i mindre mengder eller ikke i det hele tatt. Kjemisk behandlet matvarer bør unngås mens økologiske og lokale råvarer er foretrukket. En standard macrobiotic kosthold bør bestå av noen få kategorier av mat. En rekke matvarer fra hver kategori skal konsumeres å sikre et næringsrikt kosthold.

helkorn, kornblandinger

Brun ris er den mest gunstige maten i denne kategorien. Makrobiotiske Guide hjemmeside anbefaler også inkludert bygg, spelt, hirse, hel havre, rug, bokhvete og mais-on-the-cob. Bulgar hvete, couscous, havregryn, cornmeal, gryn, rug flak, quinoa og amaranth skal konsumeres av og til. Mens mel produkter som også bør brukes sjeldnere inkluderer Udon, Somen og soba nudler, brød og pannekaker.

Grønnsaker

makrobiotiske Guide hjemmeside antyder en rekke grønnsaker bør spises til hvert måltid. Gode valg er grønne bladgrønnsaker som kinakål, grønne grønnsaker, grønnkål, brønnkarse og bok choy, også rundt grønnsaker, inkludert eikenøtt squash, brokkoli, kål, blomkål, rødkål og løk. Ifølge The Pocket Guide to macrobiotics, rot grønnsaker er et godt valg i vinter med gulrøtter, Daikon, pastinakk og Burdock være gode valg.

Belgfrukter

I følge The makrobiotiske Guide hjemmeside, bønner og belgfrukter ikke skal konsumeres mer enn en gang om dagen. De skal brukes regelmessig inkludere azuki, kikerter og linser. Noen ganger bruker nyre, lima, marine, soya og mungbønner og gule erter.

Andre Foods

Fisk, frø, nøtter, sjø grønnsaker, tofu og frukt er akseptable for sporadisk bruk, men matvarer for å unngå å inkludere kjøtt, den søtvier familien av grønnsaker, bakt mel produkter, raffinert korn og tropiske frukter og nøtter.

Fordeler

I følge Carl Ferré, en makrobiotiske kosthold, når alle sine oppdragsgivere er fulgt korrekt, kan få til en lang liste av helsemessige fordeler som omfatter mindre eller ingen trøtthet, lindring av smerter og sykdom, bedre hukommelse, bedre klarhet i tenkning og en generell forbedring i fysisk og emosjonell helse og velvære.


Previous:hva er bee Propolis laget av? Next:mat som øker stoffskiftet etter 40

Relaterte artikler


 • mikrobølgeovn måltider for en diett
 • metoder for bestemmelse av tungmetaller i kakao
 • Hva er retningslinjene for j-tube-protokollen?
 • super hjerte mat
 • havregryn og vann kosthold
 • lav glykemisk kosthold tips
 • hvordan få omega-3 uten å spise fiskeolje
 • Atkins lav carb snacks ideer
 • lav-protein diett ideer
 • 5 sunneste mat i verden
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com