hva de skal mate barna med ADHD

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2010-01-12
ADHD rammer om lag 5 prosent av amerikanske barn mellom 6 og 17, og årsakene er, foreløpig, generelt spekulative. Vi vet imidlertid at mens ADHD ikke er forårsaket av kosthold, kan enkelte matvarer forverre ADHD symptomer og andre faktisk jobber for å hjelpe rolig barn. Mens hvert barn er forskjellige og reagerer ulikt på kosttilskudd intervensjoner, her er noen grunnleggende ernæringsmessige retningslinjer for å hjelpe deg med å finne ut hva å mate et barn med ADHD.

Husk imidlertid at du bør alltid rådføre deg barnets lege før du legger eller eliminere matvarer fra barnets kosthold, inkludert vitaminer og andre kosttilskudd.

Komplekse karbohydrater

Alle karbohydrater brytes ned av kroppen til glukose (sukker), men komplekse karbohydrater tar lengre tid å bryte ned og brukes mer effektivt i kroppen. Mange barneleger anbefaler å spise mer komplekse karbohydrater og unngå de enkle karbohydrater, som kaker og hvitt brød

Eksempler på komplekse karbohydrater å innlemme i barnets kosthold er:. Hvete brød, havregryn, poteter, brun ris, makaroni og spaghetti, og stort sett all frukt og grønnsaker. I tillegg, unngå raffinert sukker, som brus, godteri og snacks kaker, siden dette er praktisk talt all glukose allerede, og blir behandlet av kroppen for fort, noe som resulterer i en "Sugar Rush" som kan gjøre barnet ditt irritabelt og enda mindre i stand til å fokusere .

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i kroppen, hjelper celler og vev til å fornye og reparere seg selv. Dermed kan en diett rik på gode proteiner bistå samlet sett virker og hjelpe barnet ditt føle seg bedre.

God proteiner finnes i egg, kjøtt, fjærkre, fisk, bønner, peanut smør og ost. Enkelte leger foreslår å legge proteiner i morgen og for ettermiddag snacks, ettersom de hjelper konsentrasjon og kan hjelpe forlenge tiden medisiner arbeidet.

Omega-3 fettsyrer

Det er tre hovedtyper av omega-3 fettsyrer--DHA, EPA og ALA --- som har blitt identifisert som avgjørende for god hjernefunksjon. Å øke mengden barnet får av disse næringsstoffene kan forbedre fokus og hjelpe barnet i aktivt å kontrollere sin atferd.

God kostholdet kilder til omega-3 fettsyrer er fisk --- som laks, sild, ansjos og sardiner --- bakken lin måltid eller linfrøolje (også kjent som linfrø), valnøtter, og fjørfe og kjøtt eller deres biprodukter (egg, melk, ost) fra dyr som har blitt foret med en diett av masse grønne blader.

Men omega-3 fettsyrer er også allment tilgjengelig i supplement form, og er nå gjennomført i "gummy" vitaminer som er populære hos barna. Disse kan også gi en god balanse av andre vitaminer og mineraler barnet trenger. Konsultere legen din om anbefalt dose for barnet ditt.

Foods Unngå

Ofte er det skjulte elementer i maten vår som kan ha en betydelig innvirkning på barn med ADHD. The American Academy of Pediatrics antyder at barn med ADHD unngå mat med kunstige farger --- spesielt rødt og gult --- og noen vanlige konserveringsmidler som MSG (Monosodium glutamat), aspartam, og nitrater. Selv om du ikke trenger å være militant om dette, å kutte ned på mat som har disse ingrediensene, og prøver å spise mer ubearbeidet, naturlig mat kunne hjelpe. Heldigvis er mange av de matvarer som inneholder disse produktene er sukkerholdig snacks og godteri som du sannsynligvis eliminerer uansett.


Previous:hvordan å behandle ADHD med kosttilskudd Next:ADHD ernæring

Relaterte artikler


 • tre-dagers rullebanen kosthold
 • hvordan å behandle ADHD med kosttilskudd
 • frokost for et balansert kosthold
 • ernæring og ADHD hos barn
 • svartkrutt MR farer
 • stoff-fri behandling for ADHD
 • hva de skal mate barna med ADHD
 • ADHD kosthold behandlinger
 • hvor å restarte USANA
 • hvordan du beregner RDA
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com