Paleo kosthold for ADHD

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2010-01-12
The Paleo kosthold er en måte å spise som gjenskaper den måten våre forfedre spiste i paleolittiske epoken (Stone Age). Noen mennesker tror at Paleo dietten er den mest egnet dietten fordi det er programmert i genene våre, og har tillatt oss å overleve som art. Noen hevder at denne dietten kan hjelpe folk med en rekke sykdommer eller lidelser, herunder ADHD

Paleo Diet

I retningslinjene for Paleo dietten anbefaler konsumere bare mat som var tilgjengelig for de første menneskene. Dette omfatter kjøtt, fisk, fjærkre og egg. Frukt, grønnsaker (spesielt rot grønnsaker), nøtter og bær er også et fast innslag i denne dietten. På Paleo diett, må du utelukke noe mat som må behandles for å spise og var ikke tilgjengelig for mannen før brannen ble oppdaget. Ekskludere matvarer som korn, poteter og andre grønnsaker du må lage mat å spise, bønner, melkeprodukter, sukker og salt og peanøtter, som faktisk ikke nøtter (de er belgfrukter). Målet for Paleo kosthold er å komme tilbake til det grunnleggende, spise mat som hjalp drivstoff folk fra begynnelsen av menneskets evolusjon.

ADHD

ADHD, eller ADHD, er en nevrologisk atferd lidelse som rammer opp til 5 prosent av barn og om lag 4,7 prosent av alle voksne. Symptomer på ADHD er mangel på oppmerksomhet og fokus, manglende evne til å konsentrere seg, impulsivitet og hyperaktivitet. En studie rapportert i Pediatrics i 2004 foreslo at gluten (finnes i karbohydrater) kan utløse fordøyelsesproblemer i visse mennesker. Gluten sensitivitet ble vist å være mer utbredt hos mennesker med ADHD. Den reduksjon eller eliminering av gluten i kosten kan lindre noen ADHD symptomer.

Paleo Diet for ADHD

The Paleo diett utelater matvarer som inneholder gluten, slik som poteter, brød, havre og mest korn. Ved å følge Paleo diett, du automatisk er å eliminere gluten fra kosten din. Hvis du lider av ADHD, kan dette bidra til symptomene dine. Etter en glutenfri diett eller en høy-protein diett, som Atkins, kan gi lignende resultater.


Previous:hvordan å behandle ADHD med et glutenfritt kosthold Next:hvordan å behandle ADHD med kosttilskudd

Relaterte artikler


 • frokost for et balansert kosthold
 • CoQ10 100 mg fordeler
 • stoff-fri behandling for ADHD
 • vitaminer for trening
 • dårlige effekter av olivenoljer
 • ADHD og kosthold hos barn
 • aminovol bivirkninger
 • Hva er fordelene med et hjerte-sunt kosthold?
 • ernæring og ADHD hos barn
 • matvarer som hemmer jern
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com