ADHD barnas kosthold

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2010-01-12
Mange tror at valg av mat kan bidra til symptomer på oppmerksomheten-underskudd hyperaktivitet, også kjent som ADHD. Unngå visse typer matvarer, og nøye legger dem tilbake i kostholdet, kan finne ut om barnet ditt har en mat allergi som bidrar til henne ADHD symptomer. Spise en høy-protein, lav-karbohydrat diett, med frukt og grønnsaker, kan også hjelpe et barn som lider av ADHD

Ting å unngå

Når du starter ditt barn på en ADHD kosthold, kutte ut flere typer matvarer helt i de første ukene, for å avgjøre om han har en følsomhet eller allergi mot noen av de matvarene han spiser. Alle meieriprodukter bør unngås, samt sukker i alle former, egg, koffein og hvete. Tilsetningsstoffer i mat, inkludert konditorfarge, kan også forårsake ADHD symptomer, og bør unngås.

Ting å spise

Når de første ukene har gått, begynner å legge matvarene i ditt barns kosthold, ett om gangen. Vent noen dager mellom mat, og holde oversikt over eventuelle symptomer som oppstår når en matvare er lagt tilbake i kostholdet hennes. Hvis du merker uvanlig oppførsel, eller fysiske symptomer, fjerner maten fra kostholdet henne igjen. Gjenta dette til du har funnet matvarer hun er følsom for, og unngå å svare henne dem mat så mye som mulig.

Protein Vs. Karbohydrat

Barn med ADHD bør unngå kornbaserte frokoster, på grunn av deres økte behov for protein og komplekse karbohydrater. De fleste måltidene bør være balansert mellom proteiner og komplekse karbohydrater, som finnes i grønnsaker og helkorn. Hvis barnet ditt skal spise frokostblanding, sørge for at han spiser litt protein, også, for eksempel en protein shake, en skive skinke eller litt bacon. Fram til du er sikker på at han ikke har en hvete allergi, bør noen korn være ris-baserte.

Frukt Grønt

Serve barnet ditt frukt og grønnsaker som har blitt grundig vasket for å fjerne eventuelle plantevernmidler eller kjemisk rester, å sikre at hun er å spise et kjemisk fri diett. Prøv flere forskjellige typer frukter til du finner hva hun liker. Grønnsaker kan være makulert eller most og lagt til kjøttdeigen når du gjør hamburgere eller andre favoritt mat.


Previous:ADHD ernæring Next:ADHD og autisme dietter

Relaterte artikler


 • ADHD og kosthold hos barn
 • hvordan du beregner RDA
 • kosttilskudd som hjelper ADHD
 • co enzym Q10 bruker
 • matvarer som blokkerer jern
 • frokost for et balansert kosthold
 • ADHD høy-protein diett
 • hvordan gjøre en elektrolytt erstatning drink
 • hvordan du kan hjelpe barna merket med ADD / ADHD eller atferdsproblemer
 • ADHD kosthold behandlinger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com